maanantai 28. kesäkuuta 2010

Paluu arkeen ja tokoon

Juhannuksesta selvitty ja tänään alkoi taas arki ja valitettavasti myös emännän työt. Onneksi päästiin kuitenkin heti treenaamaan ohjatusti, eli tänään oli taas DogiTiimin toko. Meitä oli tällä kertaa kolme koirakkoa yhteensä. Piitu katseli toisia koiria (bullterriereitä) aluksi vähän ja jopa haukahti toiselle niistä. Kuitenkin kun hommia alettiin tekemään, ei Piitu ottanut sen kummemmin häiriötä.

Aloitettiin merkillä ja ruudulla kosketusalustan kanssa. Ensin siis tehtiin kosketusalustasta mielenkiintoista koiralle, innostettiin sitä ja päästettiin juoksemaan lätkälle, jossa kauheat kehut ja narupallo palkinnoksi. Sitten siirrettiin lätkä merkin taakse, jonne koiran piti taas juosta. Anu piteli Piitua paikallaan ja kävin merkillä näyttämässä kosketusalustaa. Ihan innokkaasti Piitu sinne juoksikin ja sai taas pallon palkaksi. Ruudussa koitettiin ensin niin, että käytiin yhdessä Piitun kanssa katsomassa lätkää, palattiin takaisin ja koira lähetettiin "ruutuun"-käskyllä. Ei ihan toiminut, Piitu otti askeleen eteen ja jäi sitten tuijottamaan että mitäs nyt :D Eli helpotettiin taas, Anu piti koirasta kiinni samalla kun kävin innostamassa ruudussa. Sitten ymmärsi Piitukin jo juosta ruutuun! Narupallolla palkkaaminen onnistui tänään tosi hyvin, Piitu leikki ja riuhtoi sen kanssa tosi innokkaasti, hienoa. Ei myöskään lähtenyt huitelemaan ympäri kenttää sen kanssa, vaan tuli pallo suussa luokse ja päästiin leikkimään.

Kotiläksyksi saatiin nyt kosketusalusta, eli ensin opetetaan koiralle mikä se on ja mitä sen kanssa tehdään, sitten siirretään se ruutuun ja merkkiin.

Sitten peruuttaminen. Tehtiin nyt raviradan kaiteen vieressä, niin että P oli tietty kaiteen ja mun jalan välissä. Ensin Piitu vaan venytti kaulaansa taaksepäin yrittäessään saada namin, mutta pakon edessä lopulta nosti pepun ylös ja otti askeleen taakse. Tästä tuli tietysti kehut ja hurjasti lihapullaa, toisella kerralla tarjosikin askelta taaksepäin paljon nopeammin.

Seuraavaksi otettiin seuraamista. Sujui ihan hyvin, Piitu teki tiiviit perusasennot. Käännökset oikealle ja vasemmalle sekä täyskäännös sujuivat kaikki hienosti, Piitu seurasi edelleen tiiviisti eikä haahuillut käännöksissä :) juokseminen oli vähän hapuilevaa, mutta sitähän ei olla juurikaan treenattu.

Loppuun vielä ryhmäliikkeet eli luoksepäästävyys ja paikallamakuu. Piitu oli keskellä, koirat molemmilla puolilla. Luoksepäästävyydessä Piitu tuijotti ja tuijotti hienosti silmiin eikä tehnyt elettäkään noustakseen ylös kun Anu lähestyi. Antoi katsoa hampaat tosi nätisti, jes! Paikallamakuussa otin vähän varman päälle ja menin vain hihnanmitan päähän Piitusta, nyt kun koiria tosiaan oli molemmin puolin. Laskin kuitenkin remmin maahan, eli en pitänyt siitä kiinni. Palkkasin muutaman kerran, mutta harvemmin kuin mitä normaalisti.

Piitun toisella puolella ollut koira nousi pariin otteeseen istumaan ja omistaja kävi korjaamassa, eli häiriötä oli. Piitu oli kuitenkin tosi hieno, katsoi vähäsen, mutta ei yrittänyt nousta! Lopussa olisi pitänyt ehkä palkata vähän useammin, kun vieruskaverin touhut alkoivat kiinnostaa jo vilkaisua pidempään... mutta hienosti meni silti, kestoa oli kuitenkin vähän yli minuutin. :) Jes, hieno pieni tyttöni! Ehkä Piitullekin vielä joskus saadaan se alokasluokan pariminuuttinen paikallamakuu mahdolliseksi.

Treeneistä jäi tänään tosi kiva fiilis, Piitu toimi hyvin mutta oli ehkä astetta rauhallisempi kuin normaalisti. Tiedä sitten väsyttikö viikonloppu vieläkin, mutta Piitu ei ollut ihan niin terävänä kuin normaalisti. Mutta ihan kivaa vaihteluahan tämä rauhallisuuskin on ;)

Ei kommentteja: