maanantai 21. kesäkuuta 2010

Puukapuloiden kauhu

Tänään oli taas DogiTiimin toko Pilvenmäellä! Saatiinkin nauttia taas Anun opetuksesta ihan yksin, sillä oltiin ainoa koirakko paikalla.

Mentiin heti alkuun nurmikolle, jossa harjoiteltiin ensimmäistä kertaa tunnaria. Kävin piilottamassa yhden kapulan nurmikkoon niin että Piitu näki ja käskyllä "oma" sai lähteä etsimään sitä. Piitu lähti kyllä hienosti nenä maassa ja vauhdilla, mutta etsi tosi laajalta alueelta ja lähti kauemmaskin haahuilemaan. Ei siis oikein tiennyt mitä etsi, kunhan nyt vaan nuuskutteli menemään. Pari kertaa koitettiin näin pitkästä matkasta, mutta kun P ei sitä tajunnut ja tuli jopa lopulta vaan eteen istuskelemaan, koitettiin sitten ensin vaan saada koiruus kiinnostumaan kapulasta. Pienen leikittämisen jälkeen Piitu ottikin kapulan innokkaasti suuhun, mutta pureksi tietysti taas ihan järkyttävästi. Tähän saatiin kuitenkin hyviä vinkkejä, miten lähdetään harjoittelemaan kapulan pitämistä ilman puremista. Otettiin myös kapulan etsimistä lyhyestä matkasta niin, että kävin piilottamassa kapulan ruohikkoon noin metrin päässä Piitusta ja sai taas lähteä etsimään. Nyt löysikin sen hienosti ja otti suuhun.

Harjoiteltiin myös vähän noutoa, niin että Piitu istui sivulla ja tiputin kapulan maahan jalkojeni eteen. Tarkoitus oli, että kun P ottaa kapulan suuhunsa, se avitetaan joko remmillä tai namilla istumaan ja vaihdetaan kapula namiin. Tarvitaan vaan paljon treeniä :) eli lyhyitä pitoharjoituksia niin ettei pääse pureskelemaan ja sitten harjoituksia, joissa koira vaan lähtee lujaa kapulan luokse ja ottaa sen suuhunsa. Sitten nopeasti vaihto leluun ja kapulan saa tiputtaa. Saatiin onneksi Anulta mukaan tunnarikapuloita, joilla päästään hyvin tunnarin treenaamisen alkuun :)

Koska oltiin ainoa koirakko, saatiin tietysti tehtyä hommat nopeasti. Kun aikaa kuitenkin tunnista jäi, otettiin ensin paikalla istuminen ja paikallamakuu. Anu otti yhden omista bortsuistaan häiriökoiraksi. Piitu teki molemmat hienosti, pari kertaa katseli toista mutta muuten napotti silmiin ja pysyi upeasti paikallaan. Tähän saattoi tietysti auttaa myös "häiriö"koira, joka ei kyllä ollut häiriöksi ollenkaan ;) sen verran hiljainen ja huomaamaton koiruus oli! Mutta tyytyväinen saa kuitenkin olla! Anu myös palkkasi omaa koiraansa pallolla, eikä Piitu edes seonnut vaikka toinen sai juosta vapaana pallon perässä, katseli vain tiukasti. Hyvä näin!

Katsottiin myös vähän peruuttamista ja nyt saatiin jo käskykin siihen, "pakki". Tavoitteena olisi nyt saada Piitu yhdistämään käskyn ja peruuttamisen, jotta sitä ei tarvitsisi enää ns. työntää niin voimakkaasti namilla, vaan voisin olla vaan paikallaan ja P peruuttaa.

Ihan lopuksi sain vielä vähän näyttelyvinkkejä. Anu pitää siis myös näyttelykoulutusta, johon meidänkin olisi tarkoitus osallistua heti kun vain työaikataulut antavat myöden.

Kivaa oli taas tokoilla hyvän opettajan ohjauksessa! Piitu oli kyllä hetkittäin vähän liian kiihdyksissä ja hyppäsi taas naamaa päin, tällä kertaa jäi oikein hampaanjäljet poskeen. Ensi kerralla pitää olla itse nopeampi ja puuttua hyppäämiseen heti!

Tästä jatketaan taas omilla treeneillä :)

Ei kommentteja: