torstai 3. kesäkuuta 2010

Agilitya!

Tänään alkoi kauan odotettu DogiTiimin agilityn alkeiskurssi! Tätä ollaan odotettu jo pitkään ja oltaisiin aloitettu jo viime kuussa, mutta tosiaan kevätjuoksun takia jouduttiin odottamaan tähän asti.

Otettiin Piitun kanssa kevyenä alkulämmittelynä vähän yli tunnin lenkki, kun käytiin hakemassa (hieno!) auto lainaan äidiltäni. Siellä Piitu juoksi puolisen tuntia Chicon kanssa takapihalla samalla kun emäntä tankkasi vähän ruokaa. Tuli siis hyvät alkulämmöt :) Sieltä huristeltiin 10min matka agilitykentälle. Meidän kanssa samalla kurssilla oli kaksi muuta koirakkoa, joita Piitu vähän alkuun katseli, mutta alkoi taas pian ottamaan kontaktia.

Aloitettiin käymällä läpi erilaisia alkuverryttelytekniikoita; koiran pyörimistä molempiin suuntiin, pujottelua jalkojen läpi ja kahdeksikkoa jalkojen ympärillä. Piitu hanskasi kaikki peruspujottelua lukuunottamatta tosi hyvin! Pitänee ehkä vähän treenata tätäkin, helpottaa myös myöhemmin keppien opettelua, kun koira osaa jo pujotella.

Sitten aloitettiin tekniikkatreenit ja ekalla kerralla vuorossa oli takaakierto. Laitettiin ruokakuppi siivekkeen toiselle puolelle, siihen nami ja ohjattiin koira koiranpuoleisella kädellä siivekkeen taakse kupille ja toiselta puolelta takaisin, eli koira kiersi siivekkeen. Sitten otettiin putkea, ensin lyhennettynä versiona. Piitua epäilytti aluksi moinen kapistus, varsinkin kun Anu piti kiinni remmistä ja emäntä meni putken päähän houkuttelemaan. Piitu olisi mieluummin vaan kiertanyt putken ja juossut suoraan luokse ;) lopulta saatiin typy putkeen ja hienostihan se sieltä tuli, tosin ekalla kerralla vähän varovaisesti. Otettiin uudestaan ja tällä kertaa hoksasi aika nopeasti mitä piti tehdä. Sen jälkeen pidennettiin putki täyteen pituuteen ja kokeiltiin uudestaan, ja lopulta laitettiin putki vielä mutkalle. Kaikista selviydyttiin Piipun kanssa lopulta hienosti! Piitu ei vaan ihan heti aina ymmärrä että miksi ei saa tulla suoraan luokse kun kutsutaan, vaan pitää juosta jonkun hölmön hökkelin läpi. :D No, tästä se paranee treenillä ja luulenpa ettei Piitulla ole jatkossa mitään ongelmia putken kanssa. Kokeiltiin myös pussia, mikä oli myös aluksi vähän epäilyttävä pienen koiran mielestä, mutta lopulta sieltäkin tultiin vauhdilla namia kohti. Piitu on kyllä siitä hirmu kiva harrastuskaveri, ettei se paineistu liikaa toistoista vaan jaksaa yrittää niin kauan kunnes keksii mitä siltä halutaan :)

Seuraavaksi kokeiluun pääsi puomi. Pidettiin pannasta kiinni ja houkuteltiin namin kanssa koira puomia pitkin. Lopussa kontaktille piti pysähtyä niin, että etujalat olivat maassa ja takajalat yhä kontaktilla. Piitu eteni puomilla tosi varmasti eikä arkaillut :) hienoa! Harjoiteltiin myös pelkkää nenäkosketustreeniä kontaktilla: heti kun koiran nenä osuu maahan -> namia sataa. Saatiin kotiläksyksi treenata tätä nenäkosketusta, esim. ison kiven tms. avulla, niin että koiran takajalat ovat "kontaktilla" ja aina kun nenä koskee maata, palkataan.

Loppuun otettiin vielä muutamia koiran venyttelyharjoituksia namin kanssa. Oli kyllä tosi kiva tunti ja intoa jäi hirmuisesti. Myös Piitun käyttäytyminen kentällä oli erinomaista! :) Otti hienosti kontaktia ja teki innolla, muiden suorituksien aikana taas istuksi rauhassa ja katseli välillä mamia silmiin. Yhdessä välissä meni jopa rennosti maahan makaamaan ja katseli mitä muut tekivät parin metrin päässä! Hihna ei kiristynyt montaakaan kertaa tunnin aikana. Tosi iso muutos näin lyhyessä ajassa, kyllä saa olla tyytyväinen :)

Lopuksi ajeltiin takaisin äitille, jossa Piitu otti vielä iltapainit Chicon kanssa ja olikin sen jälkeen aika valmista kauraa kotiin lähtöön. Kiitos äitille kyydistä kotiin! ;)

2 kommenttia:

Sanna ja Boris kirjoitti...

Moi, mun on pitänyt koko tämä viikko laittaa sulle viestiä, että lähtisittekö lenkille joku päivä, mutta kiire vie niin ettei perässä pysy. Mutta ehkä ensi viikolla? Tai vaikka sunnuntaina?

Jos koirat osais hetken olla samassa takapaksissa tai toinen takapenkillä, niin vois mennä tuonne mun koululle vähän irtijuoksuttamaan ja kentis myös treenaamaan vähän?

Sanna ja Boris taas kirjoitti...

Ja heti kirjoitusvirhe hyppäsi silmään. Haluu siis sanoa, että kentiEs myös treenaamaan...