torstai 17. kesäkuuta 2010

Kentällä taas

Tänään oltiin jo hyvissä ajoin treenikentällä odottelemassa agilityharkkojen alkamista. Ehdittiin siis Piitun kanssa vähän tokoilla ja lämmitellä odotellessa. Piitu toimi kivasti, kauheasti olisi taas intoa tehdä hommia :) vapauttamisen jälkeen pitää mm. pompata täysillä emännän naamaa päin, kivaa!

Aloitettiin tekemällä hyppyharjoitus, eli kolme matalaa estettä peräkkäin. Esteiden välit olivat juuri niin pienet, ettei koira voinut ottaa askelia välissä vaan joutui heti hyppäämään uudestaan. Kolmannen esteen jälkeen oli ruokakuppi jossa nami. Tarkoitus oli vapauttaa koira hyppäämään esteet kun se huomaa ruokakupin. No, Piitu istui vieressä ja napotti silmiin niin, että meinasin jo tuskastua :D Lopulta se vilkaisi sekunnin sadasosan ajan kuppia ja pääsin vapauttamaan (myöhässä). Ihan kivannäköisesti hyppäsi, ei pudotellut rimoja tms. vaikka vauhtia oli aikalailla.

Sitten tekniikkatreeniä, tällä kertaa vuorossa oli twisti. Harjoiteltiin heti esteen kanssa ja hyvin alkoi sujumaan. Piitu-hassu tosin hyppäsi ilmaan jo siinä vaiheessa kun ohjasin kiertämään siivekkeen, yritti siis toisin sanoen hypätä sen yli! Tarkoitus kuitenkin oli, että koira olisi kiertänyt esteen toiselle puolelle ja hypännyt sieltä takaisin... :D voi kumpa voisi jostain saada omat esteet, tai edes vaan yhden, millä pääsisi treenailemaan näitä kotona! Tekisi hyvää ohjaajallekin saada eri ohjaustekniikat ns. selkärankaan.

Otettiin myös taas pientä radanpätkää eri ohjauksilla, putkeen menoa pimeästä kulmasta ja lopuksi taas puomi kahteen kertaan nenäkosketuksilla. Piitu kulkee kyllä hirmu hienosti puomilla, tänään en tukenut sitä toisella kerralla enää ollenkaan vaan kuljin vaan vieressä ja pidin remmistä kiinni. :) Kotiläksykin saatiin, jolla pohjustetaan taas uutta ohjaustekniikkaa.

Kivat treenit oli taas tänään ja jostain vain se aurinkokin alkoi paistaa, vaikka päivä oli muuten pilvinen. Aurinkoista aksaa! Meidän suureksi harmiksi ensi viikolla ei ohjattuja treenejä agilityssa ole. Höh, kuka jostain juhannuksesta välittää jos voi päästä agiliitaamaankin?? Ihan tylsää Team Piitun mielestä, mutta koitetaan pärjätä. Treenataan ainakin nenäkosketusta ja kotiläksyjä ahkerasti nämä kaksi viikkoa!

Ja treenaamisesta puheenollen, nyt jatketaan taas seisotustreenejä oikein urakalla! Piitun virallinen kehädebyytti siintää jo kahden viikon päässä... ;) HUI!

Ei kommentteja: