maanantai 14. kesäkuuta 2010

Tuulista tokoa

Olipa kiva tokokerta taas tänään :) Piitu toimi aikas hienosti ja häiriötä oli taas yhden koirakon verran.

Aluksi harjoiteltiin peruuttamista namin kanssa. Piitu meni alkuun koko ajan maahan, joten palkkasin ja kehuin hurjasti yhdestäkin taaksepäin suuntautuvasta askeleesta. Lopulta saatiin jo muutama peräjälkeen! Tämä saatiin myös kotiläksyksi, eli peruutustreenejä luvassa.

Sitten jatkettiin merkillä. Piituhan ei ole koskaan aiemmin merkkiä tehnyt, joten aloitettiin yksinkertaisesti houkuttelemalla koira namilla kohti kaartioita (käskynä "mmmerkki!") ja kääntymään sen takana niin, että nenä on kohti ohjaajaa (käskynä "seis!") ja jäämään sinne seisomaan. Lyhyestä matkasta otettiin pariin kertaan ja P tuntui hiffaavan pikku hiljaa mitä tässä kuuluu tehdä. Sitten otettiin muutaman metrin päästä niin, että Anu tuli pitämään Piitua kaulapannasta ja itse menin merkin taakse bilettämään, eli innostin äänellä ja eleillä Piitua. Sitten takaisin koiran rinnalle ja käskyllä merkille. Piitu lähti tosi vauhdikkaasti, mutta paineli merkin ohi nenä maassa :D tarkoitus olisi, että kun koira on merkin kohdalla, huudetaan "seis"-käsky ja palkataan esim. lelulla. Pitäisi vaan nyt hankkia omat kartiot kotiin, että päästäisiin tätäkin treenaamaan...!

Lopputunnista otettiin vielä luoksepäästävyys, paikallamakuu, vähän ohitustreeniä sekä pari luoksetuloa. Luoksepäästävyydessä P istui tosi hienosti paikallaan ja antoi katsoa hampaat, jes! Ei tällä kertaa edes yrittänyt lähteä Anua kohti. Paikkamakuussa meni heti "maahan"-käskyn jälkeen lonkalleen makaamaan, mutta ei tehnyt elettäkään noustakseen ylös eikä edes vilkuillut toista koiraa. Hienoa! Täytyy vaan kiinnittää huomiota siihen, ettei ota tavaksi mennä maahan väärin. Eipä Piitu kyllä ole aiemmin koskaan mennytkään, mutta nyt täytyy jatkossa puuttua jos meinaa lipsua. Mutta asentoa lukuunottamatta erinomainen paikallamakuu siis :)

Ohitustreeniä otettiin ihan meidän molempien kurssilaisten toiveesta. Ei vaadittu mitään seuraamisia, vaan ihan namin kanssa houkuteltiin koiraa toisen ohi. Molemmat koirat olivat vapaana, eli haastetta riitti. Meillä meni tosi hyvin, kunnes Ike-koiraa palkattiin lelulla, jonka kanssa se alkoi tietysti vähän riehua. Se oli jo liikaa Piitulle ja typyn oli PAKKO mennä katsomaan että mitä kivaa toisella on ;) kovasti olisivat molemmat halunneet leikkiä ja juosta keskenään, mutta saatiin sitten piskit pienen juoksuhetken jälkeen kuriin. Tässä kyllä auttoi myös vesipullo, josta Piituakin suihkutettiin ihan armotta aina jos meni liian lähelle Ikea :D ja hyvä niin! Jatkettiin vielä hetki ohituksia, jotka menivät hyvin, tosin vähän piti Piitun välillä vilkuilla toista, josko taas pääsisi leikkimään...

Luoksetulot otettiin oikein pitkästä matkasta ja palkkasin lelulla. Piitu oli hurjan vauhdikas kuten aina :) patukka ei vaan lopuksi enää jaksanut kovinkaan kiinnostaa. Saatiin siis läksyksi leikkiä enemmän! Kieltämättä se tuppaa välillä muun treenauksen seassa unohtumaan ja kun namillakin on vielä niin helppo palkata... no, nyt täytyy ottaa itseään niskasta kiinni tässä(kin) asiassa! Piitu kuitenkin tykkää repiä ja vetää, joten sitä täytyy vahvistaa jotta jatkossa voisin monipuolisemmin palkata leluilla.

Oli tosiaan taas kauhean kiva tokoilla, piski tekee niin hienosti ja yrittää kaikkensa :) onneksi taas ensi viikolla pääsee treeneihin, sitä ennen omatoimiset treenit jatkuvat!

Ei kommentteja: