torstai 10. kesäkuuta 2010

Aksavillitys jatkuu

Torstai on aksapäivä, eli tänään taas päästiin agilitytreeneihin! Viikon kohokohta, ainakin emännälle ja luultavasti kyllä Piitullekin :)

Ensin tehtiin sylikäännöstä ja takaakiertoja esteen kanssa. Piitu hanskasi ne oikein hyvin, etenkin takaakierrot tulivat ilahduttavan varmasti. Kuitenkin vaan kerran niitä ollaan tässä välissä treenattu. Sitten otettiin ihan pienen pientä radanpätkää, eli ensin takaakierrolla esteen yli, putkeen ja putkestä suoraan toisen esteen yli. Esteen ja putken välissä piti vielä tehdä valssi. Putkeen menossa tarvittiin tietysti vielä paljon houkuttelua ja kannustamista, mutta lopputunnista Piitu meni jo paljon varmemmin (ja vauhdikkaammin!) putkeen. Ei huonosti, tämä oli tosiaan vasta se toinen kerta kun sitäkin treenattiin! Sitten otettiin sama "rata", mutta ilman takaakiertoja ja valsseja, eli koira jätettiin istumaan esteen taakse ja käveltiin itse esteen toiselle puolelle. Sieltä kutsuttiin koira esteen yli ja putkeen, josta taas toisen esteen yli. Meni kyllä ihan tosi hienosti :) Piitu oli kovin pätevä pieni aksakoira ja teki koko ajan täysillä!

Loppuun katsottiin vielä kotiläksyjä, eli tehtiin nenäkosketusta A-esteellä. Sitten mentiin vielä puomi kahteen kertaan, molemmin puolin, jossa vaadittiin siis kontakteilla nenäkosketusta. Piitu onneksi edelleen menee puomilla tosi varmasti eikä jalat lipsu, hienoa! Nyt jatketaan vain kotona nenäkosketustreenejä ja mietitään joku käskysana tähän sekä kontaktin jälkeiseen vapautukseen.

Oli kyllä tosi kivat treenit jälleen! Oli kiva päästä ohjaamaan jo muutamaa estettä peräjälkeen ja mahtavaa oli nähdä myös kuinka Piitu keskittyi tekemiseen, vaikka oli vapaana ja kentällä oli muitakin koiria. Edistystä edistystä!

Nyt innokkaina odottamaan seuraavia treenejä :)

Ei kommentteja: