perjantai 2. heinäkuuta 2010

Torstain agility

Eilen päästiin kuin päästiinkin agitreeneihin! Onneksi on ihania ystäviä, jotka antavat hienot autonsa lainaan epätoivoiselle autottomalle koiraharrastajalle. :)

Olipa kivat treenit taas! Piitu oli kyllä varsinkin alussa vähän poissaolevan tuntuinen (vähän helpotti kyllä kun pääsi asioille pusikkoon, varsinkin kun maha on ollut taas vaihteeksi kuralla) ja vilkuili muita koiria kovin kiinnostuneena. Onneksi kuitenkin teki myös hommia ihan kiitettävästi!

Aluksi tehtiin poispäinkääntöä esteen kanssa. Piitu teki paremmin kuin olisin toivonut, sillä tätä ei juurikaan oltu harjoiteltu etukäteen, ei vaan olla ehditty. Irtosi kuitenkin kivasti siivekkeen taakse, eikä enää yrittänyt hypätä senkin yli ;)

Sitten otettiin ensimmäiset pujottelu- eli keppitreenit! Keppejä taisi olla vaan neljä näin aluksi. Jätettiin koira istumaan n. metrin päähän kepeistä ja käveltiin itse ensimmäiseen väliin kutsumaan. Piitu pujotteli hienosti, mutta tarkkana sai olla että oli itse tarpeeksi nopea namin kanssa. Pari kertaa P ehtikin tulla väärästä välistä namin perässä, mutta saatiin myös monta onnistunutta suoritusta. Piitusta tulee taatusti tosi makea pujottelija, se on niin nopea ja notkea!

Otettiin myös jälleen hyppytekniikkatreeniä. Anu neuvoikin pitämään ohjaustekniikka- ja hyppytekniikkatreenit vähän erillään, jotta koira oppisi molemmat kunnolla. Tällä kertaa oli vain yksi este ja sen takana namikuppi. Riman korkeutta vaihdeltiin matalasta tosi korkeaan pariin otteeseen, jotta koira joutui käyttämään kroppaansa eri lailla ja oppisi hahmottamaan esteen korkeuden. Piitu hyppäsi matalat ongelmitta ja innokkaasti, mutta yllätykseksi päättikin mennä korkeimman esteen ali :D Asia korjaantui kun Anu tuli pitelemään toista rimaa esteen keskivälissä ja tämän jälkeen Piitu hyppäsikin ihan hyvin. Tosiaan tuli itselle vähän yllätyksenä tämä, että Piitu haluaisi säästellä itseään eikä hypännytkään korkean esteen yli. Meidän "teen-kaiken-täysillä-ja-pidän-siitä-Piitu"... no, kaipa se vaan on niin fiksu eläin!

Lopuksi harjoiteltiin vielä irtoamista sivuttaissuunnassa kahdella esteellä. Ensimmäiset kerrat Piitu juoksi suoraan luokse hypättyään ensimmäisen esteen, olin siis auttamattomasti hidas. Kun tajusin käskyttää ja antaa vartaloavun jo samalla hetkellä kun Piitu hyppää ensimmäistä estettä, jatkoi se hienosti toiselle esteelle. Lopuksi otettiin vielä sama, toisen esteen jälkeen U:n muotoinen putki ja sen jälkeen vielä yksi este. Piitu irtosi tosi hienosti vikalle esteelle pallon perässä! Olipa taas tosi kivaa ohjata vaikka tällaista miniminirataa :) Putkeenkin Piitu menee jo hienosti, ei ainakaan arkaile yhtään vaan tulee myös täysillä ulos sieltä.

Otettiin myös pari kertaa puomia itsenäisesti, muiden vuorojen aikana. Puomi oli ilmeisesti pentukorkeudella ja siis hurjasti matalampi mitä normaalisti. Piitu olisi mielellään juossut puomin ihan täysillä läpi, mutta oli pakko vähän remmistä himmata vauhtia, jotta sain sen pysähtymään kontaktille. Ongelmana on vähän se, että P tykkää tiputtaa takapään pois puomilta (tai ainakin toisen takajalan), vaikka etupää on vielä kontaktilla ja pitäisi tehdä nenäkosketus. Tehtiin sitten niin monta kertaa uudestaan, että Piitu lopulta pysyi paikallaan, söi namit maasta ja lähti vasta luvan saatuaan kontaktilta pois. Täytyy vaan itse olla nopeampi, että ehtii aina Piitun eteen kun se tulee kontaktille :) Tuntuu kyllä hurrrjan pitkältä projektilta tämä kontaktien treenaaminen, mutta ehkä se siitä vielä joskus!

Ei kommentteja: