torstai 15. heinäkuuta 2010

Viimeinen alkeisagility

Tänään agiliidettiin taas hikisissä merkeissä. Vaikka vettä satoi välillä aika rankastikin, ei hiostava kuumuus hävinnyt minnekään. Plaah, tuntui että vähän kaikilla koirilla oli käynnistymisvaikeuksia moisella helteellä.

Tehtiin yhtä radanpätkää (olisikohan ollut 4 estettä, putki ja kepit) eri ohjaustyylejä vaihdellen. Käytettiin mm. twistiä, pakkovalssia ja takaakiertoja. Oli tosi kivaa, mutta jo tuolla pikku radalla huomasi, että estejärjestyksen muistaminen, koiran ohjaaminen ja vielä itse vieressä juokseminen on kaikki yhdistettynä aika vaikeaa! Helposti sitä unohtui miettimään jo seuraavaa estettä, jolloin koira jäi selän taakse eikä mennytkään sinne minne piti.

Piitu oli aluksi aika poissaolevan oloinen ja rupesi kesken radan nuuskimaan maata kaikessa rauhassa (!!). Sain tosissani kutsua ja houkutella, että päästiin jatkamaan rataa. En kyllä yhtään tiedä mikä siinäkin taas oli, ehkä helle on tosiaan pehmentänyt tytön aivot... toisella yrityksellä käskytin sitten tiukemmin, kehuin ja innostin esteiden välillä ja heti alkoikin sujua paremmin. Piitu osaa kyllä olla tosi terävä ja säpäkkä menijä, juuri sellaista agitykkiä kaipaankin ;) Pitäisi vaan itse jättää turha "tännetännetännetuletuletule"-höpötys pois ja käskyttää mieluummin kerran kunnolla.

Piitun haahuiluja lukuunottamatta oli kyllä hirmu kivaa taas! Radanpätkässä oli tosiaan haastetta riittämiin, mutta onnistuminen tuntuikin sitten tosi makealta. Lopputuntia kohden Piitukin terästäytyi ja saatiin kunnolla vauhtia rataan. Otettiin myös puomi pariin kertaan itsenäisesti. Nyt tuntuu että treenailu alkaa tuottaa jo vähän tulosta, sillä tällä kertaa Piitu itse alkoi himmaamaan vauhtia ennen kontaktia! Vain yhden kerran tiputti toisen takajalan kontaktilta pois, mutta muuten teki hienot nenäkosketukset ja lähti vasta luvan saatuaan. Jes, nyt vaan vielä lisää treeniä, mutta mahdolliselta alkaa näyttämään jo ;)

Tämä oli nyt siis viimeinen kerta alkeiskurssia, mutta onneksi meillä on paikka agilityryhmässä, joka jatkuu heti ensi torstaina! Muutenkin harrastusrintamalla näyttää valoisalta, mutta enempää ei uskalla vielä hehkuttaa... katsotaan sitten kun asiat varmistuvat. ;)

Ei kommentteja: