sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Helteistä on!

Eilen käytiin uimassa Oksjärvellä BJ:n ja Joonaksen kanssa. Sää oli sen verran helteinen, ettei oikeastaan mitään muuta liikuntaa voinut koirille ajatellakaan. Piitu juoksi tietysti taas heti luvan saatuaan suoraan veteen ja polskuttelikin siellä seuraavat puoli tuntia. Piitun uintitekniikka on kyllä parantunut huimasti! Sen selkä pysyisi varmaan uidessa kuivana, ellei se polskisi niin paljon rannassa kahlatessaan tai lelujen perään sännätessään :) Haaveissa olisi päästä joskus kokeilemaan vepeä Piitun kanssa, siitä se varmasti nauttisi täysillä. Kunpa vaan löydettäisiin joku paikka ja seura...

Tänään käytiin illalla DogiTiimin tokossa. Aloitettiin hypyllä. Tehtiin ensin Piitun kanssa namikipon avulla, niin että se odotti esteen toisella puolella. Piitu tarvitsi vielä aika vahvan käsiavun että lähti hyppäämään, siitä pitäisi nyt pyrkiä pois. Pari kertaa myös kiersi esteen, hölmö koira. Tehtiin myös niin, että otettiin namikippo pois ja Anu palkkasi Piitun hypyn jälkeen. Piitu lähtikin tosi innokkaasti hyppäämään eikä tarvinnut käsiapua. Ilman Anun palkkausta taas kuitenkin sama juttu, eli ei lähtenyt pelkällä käskyllä.

Sitten otettiin vapaavalintainen liike ja meillä se oli peruutus. Näytettiin ensin miten kotona treenataan, eli namilla "työnnetään" rintaan ja Piitu peruuttaa. Sitten siirryttiin raviradan kaiteen viereen ja otettiin peruutusta seuraamisen yhteydessä. Ensin pari askelta eteen ja sitten peruuttamista. Piitu peruutti ihan hienosti, kaide toisella puolella auttaa tosi paljon oikean paikan etsimisessä. Otettiin aluksi ihan muutama askel taakse ja lopuksi jo pari isoa askelta. Hyvin meni, mutta treeniä kaipaa edelleen!

Muiden vuoroilla otettiin itsenäisesti muutaman askeleen seuraamisia ja yhden kerran käännökset oikealle ja vasemmalle sekä täyskäännös. Piitu teki mukavalla asenteella, vaikka ympärillä oli muitakin koiria häiriöksi. :)

Loppuun otettiin taas ryhmäliikkeet eli luoksepäästävyys ja paikallamakuu. Luoksepäästävyydessä Piitu istui hienosti eikä tehnyt elettäkään Anua kohti. Anu antoi tästä arvosanaksi 10! ;) Piitu antoi myös edelleen katsoa hampaat hienosti. Paikallamakuussa meni heti käskyn jälkeen kyljelleen ja kun koitin korjata, niin nousi ylös. Komensin uudestaan maahan ja menin noin puolentoista metrin päähän. Piitulla oli hihna, mutta en pitänyt kiinni siitä. Valitettavasti Piitu meni taas toiselle kyljelle makaamaan, mikäköhän siinäkin nyt on? Kaksin kun tehdään ei ole koskaan mennyt kyljelleen. En tiedä sitten, vaikuttaako esim. alusta, joka on asfalttia. Yleensä kuitenkin treenataan ruohikolla... Otettiin kuitenkin huima 2 minuutin paikallaolo ja Piitu pysyi paikallaan koko ajan! Pari kertaa katsahti sivuilleen (oli taas keskimmäisenä koirana kolmesta) mutta muuten makasi kärsivällisesti ja otti kontaktia. Jes, kuinka hienoa! Pari kertaa palasin palkkaamaan etujalkojen väliin ja kehuin, mutta en yhtä paljon kuin normaalisti. Hirmuisen pitkältä tuntuivat nuo 2 minuuttia, mutta onneksi Piisami yllätti taas positiivisesti!

Palkaksi hienosti menneistä treeneistä Piitu pääsi vielä hetkeksi ruohokentälle riehumaan BJ:n kanssa, kun palautettiin autoa Joonakselle. Oli kivat iltajuoksut, varjossa kun sentään oli inhimilliset lämpölukemat. ;)

Ei kommentteja: