maanantai 19. heinäkuuta 2010

Alkuviikkoa

Ollaan nautittu lähes koko viikonloppu ja maanantai kauniista ilmoista ulkona. Lauantaina ja sunnuntaina oltiin mummalassa, lauantaina ensin vaan oleilemassa ja sunnuntaina pihahommissa. Molempina päivinä saatiin kuitenkin mahat täyteen hyvää ruokaa ja piskit saivat touhuta pihalla mielin määrin. :) Piitu tietysti juoksi ja nouti kaikkea mahdollista mitä sille heitettiin, mutta osasi onneksi myös rauhoittua varjoon luuta/halkoa pureksimaan. BJ ja Chico mustaturkkisina kärsivät helteestä eniten, mutta kyllä myös Piitusta näki että kuuma oli.




Tänään käytiin ensin kävelyllä ja uittamassa koiria Annin, Emman ja Edin kanssa. Koirat saivat hirveasti uutta virtaa kun pääsivat polskimaan veteen ja sen jälkeen vielä pienessä metsässä juoksemaan vapaana. Piitu lähti taas pari kertaa aika kauas, ilmeisesti jonkun hajun perässä. Tuli kuitenkin onneksi hetken päästä takaisin, eikä ollut mitenkään erityisen sekaisin. Melkein suoraa tältä kaverilenkiltä lähdettiinkin sitten taas mummalaan, jossa Joonas ja BJ olivat pikkusisko-Jaden vahteina. Koiruudet viettivät taas pari tuntia rattoisasti pihalla puuhastellen.




Käytiin vielä illalla DogiTiimin tokossa. Saatiin itse päättää liike, mitä haluttiin treenata. Tarkoituksena oli oppia suunnittelemaan etukäteen mitä treenataan ja miten treenataan. Pitäisi kyllä useammin miettiä treenisuunnitelma valmiiksi, eikä vaan lähteä ulos "tekemään jotain"...

Valitsin meille liikkeestä pysähtymisen, joka tuntuu olevan isoin kompastuskivi tällä hetkellä. Näytettiin ensin miten kotona treenataan ja Piitu pysähtyi kyllä kuin tatti ja odotti vapautusta. Sitten vaikeutettiin vielä vähän niin, että ensin otin pari askelta vielä Piitun pysähtymisen jälkeen ja toisella kerralla pysäytin vasemmalla kädellä, mutta palkka tuli oikeasta kädestä. Meni kyllä molemmilla kerroilla hienosti :) Kokeiltiin myös pallolla palkkaamista, mikä antaa sähäkkyyttä ja nopeutta pysähtymiseen. Pitää kyllä jatkossa palkata välillä myös pallolla... Eiköhän näillä vinkeillä nyt saada tätäkin liikettä hinkattua eteenpäin, toivotaan ainakin!

Lopuksi otettiin taas luoksepäästävyys ja 2 minuutin paikallamakuu! Tosi kiva kun näitä ryhmäliikkeitäkin tulee nyt tehtyä joka kerralla. :) Selvittiin luoksepäästävyydestä ongelmitta, Anu katsoi hampaat ja Piitu otti heti sen jälkeen kontaktia, mahtavaa! :) Sitten tosiaan taas hurja 2 minuutin paikallamakuu. Otin parin metrin etäisyyden ja palkkasin ehkä 3 kertaa koko aikana. Piitu-palleroinen oli taas niin kovin pätevä pieni koira ja pysyi mahtavasti paikallaan koko ajan! Katse ei paljoa harhaillut, mutta meni valitettavasti taas kyljelleen. Niin menivät kyllä muutkin koirat, tehtiin paikallamakuu vähän "rinteessä", joten luulen että oli koirille luontevinta mennä kyljelleen. Täytyy siihen kuitenkin yrittää puuttua ettei muutu tavaksi. Mutta muuten sai olla tosi tyytyväinen piskiin :) Kyllä sitä edelleen vielä vähän perhosia on mahan pohjassa kun koiran käskee maahan ja kävelee kauemmas, mutta onneksi Piitu tuntuu taas yllättävän positiivisesti kerta toisensa jälkeen! Kyllä siitä vielä hyvä tulee.

Ei kommentteja: