keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Jälkitreenit pellolla

Pari viikkoa sitten meitä pyydettiin suureksi iloksemme mukaan jälki- ja hakurinkiin, joka treenaa kerran viikossa vuorotellen hakua, jälkeä sekä esineruutua. :) Tänään koitti ensimmäinen treenikerta! Aloitettiin siis jäljellä.

Tehtiin kaikille koirille jäljet tai makkararuudut pellolle. Mehän ei olla Piitun kanssa tehty ikinä peltojälkeä, eikä sillä ole ollut koskaan namia jäljellä. Tällä kertaa verilättyä oli jokaisella askeleella ja pituutta ehkä 12m(?). Tarkoitus oli vaatia nyt Piitulta tarkkuutta ja namien syömistä joka askeleelta. Piitusta on kyllä ollut huomattavissa varsinkin parilla viimeisellä jäljellä, että into alkaa olla jo kova ja vauhti kiihtyy siinä samassa. Hyvä siis tehdä välillä myös tarkkuustreenejä!

Piitu aloitti hyvin nenä maassa, mutta jouduin jarruttelemaan hihnasta aika paljon. Piitu kyllä söi nameja, mutta ei todellakaan jokaista ja olisi halunnut mennä eteenpäin vauhdikkaammin. Kun sitten pidin hihnasta vastaan, nosti se pään ylös ja rupesi syömään ruohoa. Ohjattiin sitten takaisin jäljelle, jolle lähti taas ihan hyvin mutta kun vaadin hidastamaan, niin lähti taas jäljen sivuun. Nyt suunnitelmissa onkin tehdä paljon lyhyitä jälkiä joissa on namia (ehkä jopa ihan makkararuutujakin) jotta Piitu oppisi tarkastamaan askeleet ja etenemään vähän rauhallisemmalla tahdilla. Ensi kerraksi täytyy myös ottaa jotain kissan märkäruokaa yms. superrrherkkua, jota sitten laittaa maahan. ;) Luulis Piitunkin vähän kärsivällisemmin syövän sitä!

Intoa kuitenkin jäljelle on ja se on aina kiva nähdä. :) Otettiin lopuksi myös maalimiesrinkiä ja tokon paikallaolot. Maalimiesringissä jokainen koira vuorotellen kävi syömässä "vieraiden" käsistä nameja ja sai tietysti hurjat kehut. Paikallaolot eivät valitettavasti menneet Piitulta ihan putkeen, neiti oli aika huonossa mielentilassa... ulvoi ja haukkui autossa itsensä kiihdyksiin kun joutui olemaan yksin, joten heti kun pääsi pois autosta oli taas kauhea show pystyssä. Nousi paikallamaakussa pari kertaa ylös, tosin ei onneksi lähtenyt härkkimään muita koiria, vaan ekalla kerralla tuli luokse ja toisella lähti ihan toiseen suuntaan. No, en lannistu, sillä osasin kyllä odottaa ettei Piitu pysty ehkä ihan parhaimpaan suoritukseensa noin kiihtyneenä.

Piitun käytöksestä huolimatta oli kyllä huippukivat treenit! Oli myös tosi mielenkiintoista katsella miten eri tasoiset koirat (ja pennut) tekivät jälkiä, niistäkin oppi paljon. Pari tuntia meni ihan hujauksessa! Ensi kerralla onkin vuorossa esineruutu, jota ollaan jo pitkään haluttu päästä treenaamaan.

Huomenna jatketaan agilityllä :)

Ei kommentteja: