torstai 8. heinäkuuta 2010

Putki- ja pallohulluutta

Tämän päivän aksatreeneistä jäi päälimmäisenä mieleen Piitun orastava putkihulluus! Ja no, hiki. Oli kuuma!

Aloitettiin harjoittelemalla takaaleikkausta esteen kanssa. Esteen toisella puolella oli taas ruokakippo, jota siirrettiin pikkuhiljaa taaemmas ja lähemmäksi siivekettä. Piitu teki tosi hienosti ja ymmärsi oikean homman nimen heti. Piitu on jo tämän kurssin aikana ehdollistunut namikuppiin aika hyvin, se osaa hakea sinne jo hienosti vaikkei koskaan olla aiemmin sellaisen kanssa treenattu. :) Jatkossa olisi tarkoitus ottaa namikuppia vähän mukaan myös tottistreeneihin.

Sitten kokeiltiin ekan kerran keinua. Keinun toinen pää oli tuettuna, niin että se pysyi paikallaan eikä keikannut. Piitu käveli reippaasti keinun korkeaan päähän ja sai siellä paljon namia. Pysähtymiskäskynä kontaktilla meillä on tässä "stop". Lopuksi piti nostaa koira pois keinulta. Easier said than done, itsehän en paljoa Piitua nostele ja syystä. Se on aika painava (tämä on suhteellista, mutta MINULLE Piitu on painava :D) ja inhoaa nostelemista, joten se vetää itsensä ihan jäykäksi ja alkaa venkuroimaan pois. No, sain kuitenkin nostettua Piipun alas keinulta, vaikka kovin sulavalta se ei varmasti näyttänyt.

Sitten totutettiin koiraa keinun kolahdukseen, tällä kertaa siis koira hyppäsi keinulle n. keskeltä ja käveli alas kontaktille. Piitun kanssa oli tässä vähän vaikeuksia, P olisi mieluummin hypännyt keinun yli sen toiselle puolelle tai sitten vain tassulla yrittää ottaa namia, kiipeäminen keinulle oli kovin vaivalloista. Pari kertaa kun sain kaikki 4 tassua keinulle, se ehtikin jo heittää takapään pois. Piru kun se koira on nopea!! Itse ehtii vasta vetää henkeä kun toinen on jo tehnyt 3 eri asiaa. Tätä pitäisi treenata tosi paljon, toivottavasti jatkossakin treeneissä olisi keinu esillä jotta päästäisiin tekemään sitä ihan oma-aloitteisesti. Piitu ei tuntunut varsinaisesti pelkäävän keinua, mutta ei vaan jostain syystä halunnut hypätä sen päälle. Tai sitten ei vaan ymmärtänyt mitä siltä haluttiin ;)

Päästiin myös ottamaan pientä radanpätkää jossa oli 3 estettä ja loivan S:n muotoinen putki. Putken ja toisen esteen välissä piti tehdä takaaleikkaus. Oli taas kivaa! Palkkasin Piitua myös pallolla, jonka perässä se irtoaa vauhdilla. Harmi vaan, että koiruus on tosiaan pallohullu ja kiihtyy palloista yleensä vähän liikaa. Nytkin P hetken aikaa vaan tuijotteli käsiä, eikä namit kiinnostaneet tippaakaan. Piippasi vain ja halusi pallon. Turhauttavaa, niin mielellään palkkaisin pallolla koska se on ihan huippujuttu Piipun mielestä, mutta pahimmassa tapauksessa se muuttuu piippaavaksi, haukkuvaksi ja täriseväksi kasaksi, jonka päässä ei liiku mitään muuta kuin PALLO!

Sitten seuraavaan minirataan, eli kaksi estettä, joiden kanssa harjoiteltiin poispäinkääntöä. Jätettiin koira 1. esteen taakse, kutsuttiin ja ohjattiin poispäinkäännöllä toisen esteen yli ja vielä takaisin ensimmäisen esteen yli.

Lopuksi päästiin vielä kokeilemaan rengasta muutamaan kertaan. Jätin Piitun istumaan ja kävelin itse toiselle puolelle houkuttelemaan. Pari kertaa yritti tulla renkaan vierestä, mutta kun houkuttelin kaksin käsin (kädet renkaan "läpi") hyppäsi Piipu lopulta. Eiköhän se tämäkin siitä, kunhan vaan päästään uudestaan harjoittelemaan. Nyt lopetettiin yhteen onnistuneeseen suoritukseen.

Muiden vuoroilla treenattiin taas itsenäisesti, ensin pari kertaa puomia. Nyt Piitu pysähtyi kontaktille jo paljon paremmin vaikka vauhtiakin oli paljon, eikä heittänyt takapäätä pois. Jes! Ehkä sekin alkaa sinne Piisamin päähän uppoamaan, kunhan vaan saadaan tarpeeksi toistoja. Piitu myös karkasi pari kertaa putkeen ihan oma-aloitteisesti! Vaikka oli hihnassakin, lähti vaan painelemaan putkeen. Pakkohan se oli sitten päästää hihnasta irti ja palkata kun koira juoksi pois putkesta. Otettiin sitten loppuun putki+este -yhdistelmää itsenäisesti ja hienosti sujui! Meni molempiin, U:n sekä loivan S:n muotoisiin putkiin yhtä reippaasti ja tuli vauhdilla ulos. Tuleekohan tästä koirasta kenties putkihullu? ;)

Ei kommentteja: