torstai 22. heinäkuuta 2010

Sukeltava banaani

Agitreenit ei menny ihan putkeen. Tosin Piitu meni putkeen, monta kertaa ja ihan oma-aloitteisestikin ;) siitä on nyt tulossa varmaan ihan putkihullu koira. Positiivisimpana asiana treeneistä jäi mieleen Piitun irtoaminen putkeen, lähti hienosti jo parin metrin päästä eikä tarvinnut enää viedä sitä sinne suulle. Ainoastaan yhden kerran bongasi treenikamu-Severuksen putken takana ja koukkasikin sinne putken sijaan.

Opetettiin ensin koiraa hyppäämään "banaanina" esteen yli, tätä tarvitaan tilanteissa joissa koira ei voi hypätä estettä suoraan, vaan sen pitää kaartaa jo ilmassa toista siivekettä kohti. Istuttiin itse toisen siivekkeen takana, lähetettiin koira hyppäämään vasemmalla kädellä ja otettiin vastaan oikealla kädellä. Palkka tuli myös mahdollisimman alhaalta, että koira oppisi ns. sukeltamaan alaspäin siivekkeen sivulle. Helppo taas selittää ;) tämä siis molemmin puolin, niin että koira hyppäsi molempiin suuntiin. Omaa vuoroa odotellessa otettiin ensin rengasta pari kertaa (meni hyvin) ja puomi pariin kertaan (meni toiseen suuntaan tosi hyvin, toisinpäin tiputti toisen takajalan kontaktilta).

Tehtiin taas lyhyttä radanpätkää ja harjoiteltiin mm. twistiä ja pakkovalssia sekä uutena juttuna saksalaista. Saatiin muutamia ihan hyviä pätkiä aikaiseksi, mutta myös turhautumista (varmasti sekä ohjaajan että koiran osalta). Piitu oli taas välillä tosi poissaoleva, nenä eksyi maahan ja olisi suorittanut esteet mieluummin omassa järjestyksessään. En tiedä menikö typyllä herne nenään tms. kun komensin pari kertaa ja jouduin ottamaan neitiä jopa ihan perskarvoista kiinni pari kertaa, että sain huomion itseeni. Tuntui kuitenkin että Piitulta loppui huumorintaju, eikä sen jälkeen oikein kiinnostanut tehdä enää mitään. Yhdestä esteestäkin saatiin aikaiseksi mörkö, kun hinkattiin (lähinnä taas ohjaajan takia) samaa kohtaa ja estettä pari kertaa, lopulta Piitu ei olisi halunnut hypätä sitä enää ollenkaan.

No, täytyy yrittää olla ottamatta asioita taas liian vakavasti. Kivaa sen pitäisi olla meidän molempien mielestä! Toivottavasti ollaan parempia taas ensi kerralla.

Käytiin vielä iltapissareissun yhteydessä tekemässä 2 makkararuutua, tosin niissä oli kissan märkäruokaa. Nemi-raukka joutui luopumaan herkuistaan ;) Laitoin Piitun kiinni puuhun, että pääsin tallomaan ruutuja. Odotin, että neiti olisi nostanut kauhean metakan, mutta se pistikin vain maate ruohikkoon ja katseli mitä touhusin. Osaa se joskus yllättää positiivisestikin :) Kun sitten hain jäljelle, oli taas ihan intoa puhkuvana ja kauhealla vauhdilla menossa ruutuun. Hienosti kyllä palasi aina tallotulle alueelle, jos meinasi nenä eksyä sen ulkopuolelle. Tarkkuustreenit jatkuvat!

Ei kommentteja: