perjantai 30. heinäkuuta 2010

Treenihöpinää

Ollaan taas kuluneella viikolla treenailtu enemmän ja vähemmän.

TOKO


Liikkeestä pysähtyminen on ollut meillä nyt tehotreenissä. Namin kanssa sujuu vaihtelevasti, välillä P pysähtyy tosi hyvin ja odottaa vapautusta, välillä taas ottaa namin ja olisi heti jo lähdössä menemään. Jatkossa täytyy kokeilla palkata pallon kanssa!

Perusasentoja ollaan otettu myös runsaasti. Pari kertaa kokeilin ihan pienellä käsiavulla ja hienosti Piitu hakikin viereen, mutta jouduin sitten auttamaan namilla loppuun saakka, että tuli suoraan ja tiiviisti. Seuraamiset sujuu namilla imuuttaen ihan hyvin, joskus Piitu tuppaa menemään vähän vinoon lopun perusasennossa. Niissäkin pitää vaan muistaa olla tarkkana ja auttaa vaikka namilla istumaan suoraan.

Paikallamakuuseen ollaan saatu hyvää häiriötä puistossa treenatessa, kun läheistä päiväkotia rempataan. Kolinaa, töminää, poran ääniä ja joka puolella huomioasuisia raksamiehiä. ;) Piitu ei välitä! Menee kyllä edelleen satunnaisesti toiselle kyljelleen, mikä ei ole yhtään kiva juttu. Pelkään mennä korjaamaan sen asentoa, koska se nousee niin herkästi ylös...

Peltojälki

Makkararuutuja, makkararuutuja... niitä ollaan tehty lähes joka ilta. Piitulla edelleen hurja into lähteä jäljelle, mutta namien syönti ruudussa ei ole mitenkään erikoisen innokasta. Kivasti kuitenkin edelleen hakee takaisin tallotulle alueelle, jos eksyy nenänsä kanssa ulkopuolelle. Jatkossa voisi kai jo alkaa tekemään makkarakolmiota ja siitä lähteä kaventamaan sitä jäljeksi, plus nameja täytyy olla runsaasti, yksi whiskaspussi ei taida riittää enää per ruutu.

Piitu on myös joutunut nyt joka kerta odottamaan tolppaan kytkettynä kun teen ruutuja. Tosi hyvää harjoitusta siis! Yleensä yhden kerran ulvahtaa ja yrittää rynnätä luokse, mutta sitten rauhottuu maahan. Seuraa kuitenkin tarkkana mitä teen koko ajan. ;) Eilen ohi käveli kultainennoutaja emäntänsä kera, eikä Piitu kiinnittänyt siihen sen enempää huomiota. Piti oikein mennä takaisin Piipun viereen ja kehua sitä hurjasti, niin hienosti typy käyttäytyi!

Agility

Agilitytreeneissä meni tänään vaihtelevasti, välillä hyvin ja välillä vähän huonommin. Piitu lähti pari kertaa huitelemaan omille teilleen pitkin kenttää, eikä olisi millään tullut takaisin. Suoritti myös putken ja pari estettä oma-aloitteisesti ja omassa järjestyksessään. Mutta kun teki niin teki sentään innolla, itse sai taas huomata että jos käskyttää kun koira on jo hypännyt, on auttamattomasti myöhässä! Piitun kanssa täytyy siis olla tiukka ja nopea.

Tänään tehtiin siis radanpätkällä sylikäännöstä, pakkovalssia ja takaaleikkausta. Aina kun sain Piitun jotenkin pysymään hanskassa, oli tosi kivaa mennä. Ohjaaja itse vaan tarvitsee paljon apua :) Koko ajan rintamasuunta väärin tai liike pysähtyy kuin seinään, jolloin tietty koirakin pysähtyy. Niin paljon pitäisi sisäistää ja muistaakin vielä! No, ehkä se taas siitä.

Tarvittaisiin kyllä se oma este (edes yksi!) jotta päästäisiin treenaamaan ihan lähetystä esteelle. Nyt Piitu vähän tuijottelee kättä eikä oikein irtoa hyppäämään... tänäänkin yritti taas hypätä siivekkeen yli kun ei irronnut vaan pysyi kiinni kädessä. :D

Otettiin myös puomi ensin pari kertaa itsenäisesti ja sitten vielä valvovan silmän alla. Piitu pysähtyy kyllä kontaktille tosi kivasti ja alkaa jo vähän ennen sitä hidastaa vauhtia. Seuraavaksi taas vähän vaikeutetaan, eli en enää mene kyykkyyn Piitun eteen kun se on kontaktilla, vaan seison sen edessä. Ja muistan vapauttaa kun nenä on maassa!

Ei kommentteja: