keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Pulkkamäkeä ja jääkiihdyttelyä

Eilen tiistaina vietin vapaapäivää ja suunnattiinkin taas Joonaksen ja koirien kanssa äidille (eli mummalaan!). Syötiin kunnon aamupala ja lähdettiin yhdessä koko konkkaronkka (5 ihmistä ja 3 koiraa) pulkkamäkeen! Piitu veti Jadea pulkassa koko kävelymatkan, itse pitelin liinasta välissä ja autoin vähän, varsinkin liikkeellelähdöissä. Meiltä puuttui joustokappale pulkan ja Piitun välistä, joten koitin hillitä nykäyksiä. Tosin loppumatkasta jouduin jo hillitsemään vähän Piitun menoa, neiti olisi painellut nättiä ravia ellen olisi hidastanut. ;) Tämä oli kuitenkin vasta toinen kerta kun Piitu vetää pulkkaa missä on painoa, joten otettiin ihan rauhallisesti.

Pulkkamäessä päästettiin koirat vapaaksi. Piitu paineli tietysti täysillä mäkeä ylös ja alas, ja innostui vielä enemmän kun joku laski pulkalla! Kun vauhti pysähtyi, kävi neiti antamassa märän pusun laskijan poskelle ja lähti sitten taas juoksemaan mäkeä ylös.

Mäkeä ylös...

... ja alas!

Ja se pusu kaupanpäälle!

Piitu miettii osaako Joonas varmasti laskea pulkalla.

"Jospa mää kuitenki auttaisin..."

Piitu myös "oppi" vetämään pulkan takaisin mäen päälle. Ihan uskomaton koira, vähän apua ja paljon kehua - piski oppii minuutissa vetämään pulkan ylös.

Tässä mumma vähän avittaa.

Ja tässä vedetään jo ihan yksin!

Vähän erilaista vetoa.

Piitu käy hakemassa BJ;n, joka kävi vähän kauempana.

Parin tunnin mäenlaskun jälkeen kerättiin koirat kiinni ja käveltiin takaisin mummalaan. Piitulla tosin riitti virtaa pelmuta vielä takapihallakin, joten oltiin sitten vielä hetki pihalla.

Reippaan ulkoilun jälkeen koirat kuivattelivat kodinhoitohuoneessa ja ihmiset ahtoivat mahat täyteen ruokaa. :) Vietettiin muutenkin tosi kiva loppupäivä mm. Monopolya pelaten ja vielä vähän enemmän syöden! Koirat pääsivat sisälle syömään luita, Piitukin innostui mm. tavallisesta puruluurullasta sekä Chicon isosta savuluusta. Välillä piti pelätä parkettien puolesta, kun Piitu söi herkkuansa sen verran innokkaasti. Kivaa, että nirsolle maistuu luut edes joskus! Illalla koirat pääsivat taas takapihalle riehumaan, johan Piitukin oli jo hetken makoillut. Virtaa riitti taas ja tuli todettua, että onni on iso takapiha missä painella.

Kotimatkalle päästiin joskus iltayhdeksän maissa, emännän saunottua ja syötyä vielä kerran. ;) Oltiin molemmat tytöt kyllä aika puhki, hyvällä tavalla!

Tänään käytiin jäälenkillä Boriksen kanssa! Ehdittiin kohtuullisen valoisalla, vaikka vasta puoli kuuden maissa lähdettiin. Onneksi päivät pitenevät nyt kohisten. Olipa taas kiva katsella kun koiruudet saivat juosta sydämensä kyllyydestä, eikä tarvinnut koko ajan huudella niitä lähemmäs. Jäällä näkee sen verran pitkälle, että tällainen hermoheikko-omistajakin saa välillä rentoutua. :) Piitulla oli myös vähän räyhäenergiaa tallessa, yleensä se kaikki suuntautuu BJ:hin ja Chicoon, mutta tällä kertaa valitettavasti Bobokin sai osansa. Onneksi ihana Boris ymmärtää, että naisilla voi välillä olla vähän känkkäränkkäpäivä! Ja antoi Piitu myös pusuja Borikselle vielä ennen kuin lähdettiin kotiin, P vaan esittää vaikeasti tavoiteltavaa...

Ei kommentteja: