tiistai 29. maaliskuuta 2011

Hyvä treeni, hyvä mieli

Tänään tein kerrankin oikein ja suunnittelin tokotreenin etukäteen. Lisäksi päätin, että olen rauhallisessa mielentilassa ja täysin zen, Piitu riehukoon ja huutakoon rauhassa, mutta tänään se ei sillä pääsisi pois treenistä.

Suunnitelma:
- Alkuun paikkamakuu, 1 min.
- Liikkeestä seis -treeniä, useampi toisto
- Liikkeestä maahan -treeniä, useampi toisto
- Seuraamista ilman perusasentoa alussa, käännöksiä
- Loppuun luoksetuloja eri etäisyyksiltä ja loppuasennon treenausta, muutama toisto.

Toteutus: 

Mentiin ulos lumipyryä uhmaamaan lähiparkkikselle. Laitoin Piitulle kurahaalarin, mutta se ei onneksi haitannut treeniä niin paljoa kuin pelkäsin. Joskus Piitusta on vähän ikävä esim. istua haalari päällä, mutta tänään se ilmeisesti unohtui palkkaa havitellessa. ;)

Aloitettiin siis paikkamakuulla. Meni vinoon, mutta istui kyllä ennen maahanmenoakin jo vinossa, koska en vaatinut perusasentoa vaan ihan istumisen. Pysyi kuitenkin paikallaan ihan hyvin eikä valahtanut edes toiselle lonkalle. Pysyin ensin ihan lähellä edessä ja kävin palkkaamassa pari kertaa, sitten otin vähän enemmän etäisyyttä ja palasin palkkaamaan taas. Yhden kerran loppuvaiheessa Piitu piippasi ihan lyhyesti ja oli vähän levottoman oloinen. Jotenkin en yhtään luota sen paikallaan pysymiseen tällä hetkellä... koko ajan se on sen oloinen, että voisi nousta. Lisää treeniä vaan siis.

Liikkeestä seisomista otettiin ensin vauvatreeninä, eli pakitin Piitun edessä ja pysäytin käsiavulla. Tänään P pysähtyi ihan älyttömän särmästi ja nopeasti, hienoa. Yhden kerran tuli askeleen vastaan, mutta muuten pysyi myös paikallaan hyvin. Parin toiston jälkeen siirryin Piitun vierelle ja pysäytin siitä käsiavulla. Sujui ihan yhtä hyvin, eli voidaan varmaan nyt unohtaa se edessä peruuttelu! Piitu oli jo tässä vaiheessa mukavassa mielentilassa, seisoi kaikessa rauhassa eikä nuuskinut ympärilleen. Pystyin liikkumaan taaksepäin ja jopa menemään Piitun sivulle, silti pysyi. Aikaisemmin jos menin Piitun sivulle, se istui heti tai lähti liikkeelle.

Liikkeestä maahanmenossa oli yllättäen vähän ongelmia. Ensimmäisellä toistolla meni hienosti ja nopeasti maahan, toisella kyynärät jäi ensin ylös ja kolmannella toistolla istui! Pöh, en tiedä käskytinkö jollain oudolla äänensävyllä vai mitä, mutta ikävää kuitenkin. Istumisen jälkeen helpotettiinkin sitten, eli pysähdyin ja käskin maahan. Sen jälkeen taas normaalisti eli lyhyt seuruupätkä ja maahan. Näitä tehtiin useampi ja oli ihan hyvä. Tänään jatkoin matkaa P:n maahanmenon jälkeen muutaman metrin ja palasin sitten vierelle. Palkkasin joka kerta myös sivulta maahan pari kertaa ennen vapautusta. Eipä Piitu kyllä enää ennakoi perusasentoon tulemista. :)

Seuraamista sitten... Aluksi pidin oikeaa kättä apuna rinnan korkeudella, mutta jätin sen lopulta pois. Piitu oli ihan älyttömän hieno ja keskittynyt! Seuraaminen oli oikeasti tiivistä ja kontakti pysyi ja pysyi! Otettiin lähinnä suoria, joiden loppuun pysähdys ja perusasento. Piitu istui joka kerta, palkkasin ja jatkettiin matkaa. Yhden kerran erehdyin kehumaan sitä innostuneesti ja Piitu pomppasikin samantein mun naaman korkeudelle ja alkoi vähän äännellä. Eli ei enää ylitsevuotavia suullisia kehuja, ne kiihdyttävät liikaa. Lopun palkkasin vaan namilla ja olin hiljaa, korkeintaan sanoin "hyvä" rauhallisesti. Oli muuten ihan älyttömän hienoa menoa! Vaikea oli pidätellä kehuja, koska Piitu teki oikeasti ihan liikuttavan hyvät seuruut tänään. :) Käännöksiä tehtiin ehkä kaksi, molemmat vasemmalle ja ne olivat vähän huonot.

Lopussa luistin suunnitelmasta sen verran, että ei otettu kuin ihan pari luoksetulon loppuasentoa tosi lyhyestä matkasta. Piitu oli niin hyvän ja keskittyneen oloinen, että lopetettiin siihen hyvään fiilikseen. Mentiin sitten kävelylle ja vielä puistoon vähän rallaamaan.

Tänään siis sekä ohjaaja että koira tuntuivat olevan hyvinkin zen... Vaikuttaakohan asiaan se, että tänään ei tehty yhtään "kunnon" perusasentoa? Yleensä aloitetaan treenit pa-treenillä ja se tosiaan kiihdyttää Piitua. Tänään aloitettiin rauhallisella paikkamakuulla ja jatkettiin treeniä siitä. Täytyy katsoa ja tehdä seuraava treenikin samaan tyyliin...

Kivaa oli kyllä treenata tänään yhdessä Pippiksen kanssa. :) Tämän siivillä jaksetaan taas pitkään!

Ei kommentteja: