keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Treeniä treenin perään

On kyllä ihan sanoinkuvaamattoman ihanaa kuinka paljon kevät vaikuttaa treenaamiseen! Pihalla ei jäädy sormet ja naama irti, maa ei ole liukas ja päivänvaloakin riittää pitkälle. Treeni-into on taas noussut ihan uusiin sfääreihin. :) Ensi talveksi pitää selkeästi etsiä joku (lämmin) halli missä treenata...

Tiistaina treenattiin omatoimitokoja Boriksen ja Sannan kanssa. Lähdettiin Piitun kanssa kävellen Sannalle, jossa koiruudet saivat juosta (ja painia!) ensin pihalla sydämensä kyllyydestä. Riehuhetken jälkeen kerättiin koirat narun päähän ja suunnattiin Prisman parkkipaikalle, josta löytyi mukava pläntti hiekkaa ja asfalttia.

Piitu oli kävelymatkalla vähän rasittava ja veti hiukan, mutta pelipaikalle kun päästiin, muuttui asenne taas paremmaksi. Aloitettiin kontaktiharjoituksilla ja Piitu oli mukavasti heti kuulolla. Tehtiin ihan lyhyitä seuraamispätkiä ja täyskäännöksiä, joissa kontakti oli tosi hyvä mutta seuraamispaikka edelleen omaan makuun vähän liian väljä. Toisaalta, ehkäpä se sitten on sitä oikeaoppista TOKOseuraamista.

Jäävistä tehtiin seisomista ja maahanmenoa. Seisomiset meni ihan hyvin, pari kertaa Piitu tuli vastaan kun olin aikeissa palkata, mutta jätin silloin palkkaamatta. Piitu ihme kyllä kesti sen, että otin askeleen pari taakse, ja palasin vasta sitten uudestaan sen eteen. Palkan se sai vasta kun oli paikallaan. Pitäisi jatkossa olla ihan supertarkka etten palkkaa jos P liikkuu yhtään! Maahanmenot myös ok, kaksi kertaa taisi mennä istumaan kun käskytin oudolla äänensävyllä, muuten tippui nopeasti maahan ja pysyi siinä. Makuutin sitä pari kertaa oikein kunnolla ja kävelin sen ympärillä yms. Hienosti pysyi!

Saatiin maanantaina kotiläksyksi tehdä luoksetuloja jollakin "kapealla kujalla" tms. jossa Piitun pitää tehdä loppuasento mahdollisimman suoraan. Tänään löydettiin Prismalta kahden roskiksen välistä sopivan tuntuinen kuja, jota testailtiin luoksetulossa. Piitu tuli ihan reippaasti eteen, mutta kuja olisi saanut kyllä olla vieläkin kapeampi. ;) Vielä mahtui jäämään hieman vinoon. Otettiin myös pari kertaa pitkästä matkasta ja Piitu sai juosta suoraan patukkaan kiinni.

Lopuksi Piitu ja Boris ottivat vielä paikallamakuun yhdessä. Väliä oli reilunlaisesti, mutta tämä oli vasta toinen kerta kun nämä sankarit tekivät paikallamakuuta yhtä aikaa. Ja meni muuten tosi hienosti! Piitu vähän katseli sivulle Borikseen päin, mutta se ei vaikuttanut missään vaiheessa siltä, että olisi ollut nousuaikeissa. Vapauttamisen jälkeen leikittiin vielä vähän aikaa patukalla ja sitten suunnattiin leppoisasti kävellen kotiin. Hyvät treenit, kiitos seuralaisille!

Ehdittiin Piitun kanssa käydä sen verran kotona, että vaihdoin sille täyskurkkarin tilalle nahkapannan ja sitten jatkettiinkin matkaa Saksankadulle. Siivottiin, pakattiin ja purettiin tavaroita pari tuntia ja Piitu oli tietysti taas avuliaana mukana ihan kaikessa. Se on niin hassu, aina pakko tunkea tilanteen keskipisteeseen. :) Tänäänkin meillä oli huoneen keskellä iso kasa täynnä rojua ja heiteltiin siihen kaapinovia yms. puutavaraa päälle niin että pauke kävi, Piitu seisoi silti reippaana Joonaksen vieressä eikä ollut moksiskaan melskeestä. Samoin sen oli seurattava meitä joka paikkaan, vaikka se sitten tarkoittaisikin tavaroiden päällä kiipeilyä ja tasapainoilua, ja välillä myös erilaisten esteiden yli hyppimistä. On se kyllä ihanan rohkea koira! Piitu ja BJ pääsivät tietty vielä pihalle juoksemaan palkaksi ja tuttuun tapaan Piitulta löytyi vielä virtaa laukata ympäriinsä ja kurmottaa BJ:tä.

Ei kommentteja: