perjantai 8. huhtikuuta 2011

Rapsutusta

Piitu kehitti taas pitkästä aikaa itselleen ihovaivoja.

Olen jo oikeastaan hetken aikaa katsellut sitä ja huomannut, että se rapsuttaa ja järsii itseään tavallista enemmän. Nyt sitten alkuviikosta Piitun päästä löytyi verinen karvaton läikkä, jonka huomasin myöhään illalla Piitua silitellessäni. Läikkä ei onneksi ole juurikaan peukalonpäätä isompi ja se peittyy hyvin viereisten karvojen alle, mutta sain taas sätkyn sen löydettyäni. Neiti oli siis rapsuttanut itseään ihan tosissaan. Seuraavan yön nukuin todella huonosti ja heräilin koko ajan komentamaan Piitua olemaan rapsuttamatta.

Koko viikko on oikeastaan kulunut samoissa merkeissä, Piitu rapsuttaa ja me kiellämme sitä. Hetken aikaa sillä oli jopa kauluri päässä ja harkitsin vaikka minkämoisia virityksiä, mm. sukkien teippaamista sen jalkoihin... no, tällä hetkellä ihan vaan vahditaan sitä. ;)

Ainoa syyllinen jonka keksin ihovaivoihin, on JW:n kalkkunariisi mitä neiti on nyt syönyt noin puolikkaan säkin verran Pro Pacin joukossa. Se ja Nutrolin Senior ovat ainoat muuttujat Piitun ruokavaliossa nyt viimeisen puolen vuoden aikana. Jätin JW:n nyt pois ja jatkossa syödään raksuosastolta vain Pro Pacin lammasriisiä. Tosin tämä ruokahässäkkä vain vahvistaa tunnetta, mikä mulla on ollut jo hetken: pitäisi siirtää Piitu raakaravinnolle. Olen ihan varma että se voisi sata kertaa paremmin fyysisesti, puhumattakaan kuinka paljon se nauttisi lihojen yms. syönnistä. Piitu on aina niin innoissaan, kun se tajuaa että laitan kuppiin lihaa tai NEUta, sitä on ihana katsella kun kuppi tyhjenee vauhdilla ja neiti käy monta kertaa syömisen jälkeen tarkistamassa ettei kuppiin jäänyt mitään. ;)

Mistähän sitä sitten saisi rohkeutta lähteä muuttamaan ruokavaliota?

Nyt jäädään tosiaan seuraamaan tilannetta ja koitetaan vahtia ettei Piitu pääsisi rapsuttamaan tai järsimään itseään. Jos tilanne ei parane parin viikon sisällä tai jos verisiä läikkiä alkaa ilmestyä lisää, suuntaannataan kyllä eläinlääkärille. Toisaalta Piitulla on aiemminkin ollut samanlaisia oireita ruuasta joka ei sille sopinut, joten hyvällä tuurillä tämä on vaan oireilua väärästä ruuasta. Toivotaan! Harmittaa vain niin paljon Piitu-raukan puolesta, sillä ei varmasti ole hyvä olla ja joudun vielä komentamaankin sitä tosi tiukasti.

1 kommentti:

Sanna kirjoitti...

Minä jeesaan ruuanvaihdossa ja kysymyksissä jos tarviit apua! Jos vaan pakastintilat riittää niin kannatan lämpimästi. Nappularuokaan pääsee aina takaisin jos siltä tuntuu, mutta mulla ei ainakaan vuoden liharuokkimisen jälkeen ole mitään intressiä palata entiseen. Ei raa'alla ruokkiminenkaan autuaaksi tee eikä välttämättä poista kaikkia vaivoja (kokemuksen syvä rintaääni), mutta meillä ainakin koiran olemuksesta näkyy että ruokapuoli on toimii parhaiten kun se syö raakaa.

Jos kokonaan lihalla ruokkiminen hirvittää, niin voithan käyttää juuri esim. NEUta puolet, tai puolet nappulaa ja puolet lihaa. Voin laskea sulle ruokintasuunnitelmaa niin sitten näkee ihan paperilla, että kaikki saannit on kohdillaan!