torstai 28. huhtikuuta 2011

Puomi on uusi putki

Tänään korkattiin agilitytreenit tämän kevään osalta! Olin niin innoissani, että onnistuin olemaan paikalla tuntia liian aikaisin. Pelottavaa, koska olin omasta mielestäni menossa ihan oikeaan aikaan. :D No, onneksi mahduttiin edeltävään ryhmään hyvin! Piitun lisäksi tässä ryhmässä oli perhoskoira ja dalmatialainen.

Leikin "vähän" (= yli 30 minuuttia) Paintin kanssa ja sain aikaiseksi ihka ensimmäisen ratapiirroksen tässä blogissa. Mittasuhteen ihan pielessä, esteet epätasaiset jne, mutta näkee tuosta suunnilleen mitä tehtiin! Neljäs este on puomi, kuudes U:n muotoinen putki, seitsemäs pituus, kahdeksas pussi ja yhdeksäs keinu.



Eli tehtiin kolmentoista esteen rataa, ensin kerran kokonaan ja sen jälkeen osissa. Piitu oli kivasti innokkaan tuntuinen heti kun pääsi autosta ja varastikin lähdössä ensimmäisellä kerralla. Palautin neidin istumaan ja aloitettiin uudestaan. Kolmannen esteen jälkeen ennen puomia tehtiin valssi, joka meni tosi sujuvasti! Puomille Piitu kiipesi tosi reippaasti, vaikka ei olla tehty sitä pitkään aikaan noin korkeana. En päässyt edes juoksemaan koko matkaa Piitun vierellä, koska piti väistää putkea, mutta niin vain paineli valkoinen ohjus koko puomin vauhdilla! :) Kontaktit oli myös tosi hyvät. Puomilta takaakierrolla vitoselle, mikä oli aluksi vähän vaikeaa. Piitu ei oikein handlaa takaakiertoja täydellisesti vielä, joten vaadittiin pari yritystä, mutta lopulta sekin meni hyvin. Pituus myös ongelmitta ja siitä pussiin. Pussi olikin sitten aluksi vähän jännä, kun sitäkään ei olla hetkeen tehty. Pari kertaa otettiin se houkutellen, eikä sen jälkeen pussissa ollut enää mitään ongelmaa. Keinua Piitu ei myöskään vielä osaa, joten jätettiin se tekemättä radalla. Puomilla pysäytin taas kontaktille, palkkasin ja vaihdoin puolta valssilla. Esteiden 11 ja 12 väliin ehdin tekemään myös valssin.

Tosi kiva rata, tykkäsin! Rimat taisi Piitulla olla tänään 50 sentissä, ja yksi muistaakseni tipahti, muuten puhtaasti. Puomi oli tosiaan positiivinen ylläri, Piitu oli ihan älyttömän reipas ja rallatteli sitä välillä yksinäänkin. :) Pitää vaan olla tarkkana ettei se pääse hyppäämään kontakteja silloinkaan, tänään kävin pysäyttämässä ja palkkaamassa sen joka kerta.

Keinua otettiin lopuksi erillään muista esteistä. Piitu pääsi yhden kerran luisumaan alas siitä, eikä sen jälkeen oikein halunnut kiivetä enää. Palattiin siis taas taaksepäin ja tehtiin muutaman kerran harjoitus, jossa Piitu totutteli keinun rämähtämiseen ja sai hurjasti namia. Kyllä se varmaan siitä, kunhan päästäisiin useammin sitä tekemään! Yksi kerta viikossa ei riitä millään. :(

Keinutreenin jälkeen Piitu pääsi palkaksi vielä menemään puomia. Tarkoitus oli ottaa se vaan kertaalleen, mutta neiti paineli vapautuksen jälkeen taas samantien sen toiseen suuntaan. Hmm, alkaakohan puomi haastaa putkea Piitun suosikkiesteenä? ;) Oli miten oli, parasta on kuitenkin se, että piski tykkää tehdä hommia aksaradalla ja osaa pitää myös hauskaa siellä! Anu korostikin vielä treenien lopuksi, että agility saa olla koiralle kivaa ja kentällä saa bilettää. Koiraa pitää muistaa palkata aina kun se tekee jotain, sillä usein väärät esteet yms. johtuvat ihan omasta ohjauksesta. Osui ja upposi, ja vaikka olenkin vähän parantanut tapojani ja alkanut palkkaamaan useammin, vieläkin voisi skarpata. En halua kadottaa Piitun kivaa tekemisen meininkiä ja hyvää fiilistä.

Ei kommentteja: