keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

PuistoTOKOa

Käytiin Piitun kanssa tänään meidän viime kesän vakkaritreenipaikalla, eli läheisessä puistossa ottamassa lyhyet tokotreenit. Häiriötäkin saatiin runsaasti, kun meidän lähistöllä pyöri ihminen lapsensa ja ison koiran kanssa.

Aloitettiin taas ihan kontaktiharjoituksilla, annoin Piitun katsella toista koiraa, mutta aina kun se otti kontaktia, naksautin ja palkkasin. Ensin pidin kiinni remmistä, mutta hetken päästä päästin irti. Eipä neiti silti toisen koiran luokse edes yrittänyt lähteä, vaan otti koko ajan enemmän kontaktia ja pääsin palkkaamaan runsaasti. Palauteltiin myös naksun avulla mieleen kapulajuttuja, eli ensin taas vaan koskemista, mutta nopeasti Piitu alkoi myös tarjoamaan sen suuhun ottamista. Palkkasin vaan siitä, että kapula oli hampaiden välissä. Pikkuhiljaa voi varmaan ruveta jo kokeilemaan keston pidentämistä, nyt se on lähinnä vaan nopea hammaskosketus ja naksautus. Tuntuu vaan että Piitu on jotenkin perusluonteeltaan niin hätäinen ja jatkuvasti tasapainoillaan siinä välissä että turhautuuko se, jos palkkaa ei kuulu heti.

Seuraamiset oli tänään osittain vähän väljiä, mutta saatiin myös hyviä pätkiä aikaiseksi. Otettiin myös käännöksiä, vasemmalle sujuivat tosi paljon paremmin kuin oikealle. Ensi kerralla pitää ottaa oikealle kääntymisiin käsiapu mukaan. Jäävistä tehtiin taas maahanmenoa ja seisomista. Maahanmenot meni kaikki tänään nappiin, palkkasin heti maahanmenon jälkeen nopeasti ja vapautin. Seisomiset myös ok.

Kokonaisuudessaan kivat treenit taas, Piitulla oli hyvä vire ja kiva tekemisen meininki päällä. :) Mietin jo, että tänä kesänä keskitytään lähinnä agilityyn, mutta tokoilu on nyt Pipan kanssa niin kivaa, että ei sitä malta jättää pienemmälle huomiolle! Ehkä, EHKÄ me saadaan vielä joskus jotain tuloksiakin aikaiseksi...

Viikonloppuna olisi tarkoitus aloittaa jäljestyskausi! Ei millään malttaisi odottaa. Ainakin pellolle pitäisi tehdä jotain nenähommia ja ehkä metsäänkin...

Muoks: Unohdin ihan kokonaan, että kaukojakin treenattiin! Maahanmenoa ja istumista. Maahanmenoissa Piitu venyttää itsensä ihan piiiitkäksi, koska tavoittelee namia. Eli pitää ollaa taas tarkkana eikä antaa sen tulla yhtään vastaan tuolla tavoin. Istuminenkin onnistui tänään paljon paremmin, ekalla kerralla nousi seisomaan, mutta laski siitä pepun alas. Seuraavilla kerroilla istuikin jo ja saatiin aikaiseksi ihan nätti ja nopea maasta istumaan nouseminen. :) Nyt pitää muistaa treenata tätä istumista käsiavulla paaaaljon.

Ei kommentteja: