maanantai 18. huhtikuuta 2011

Kevään ensimmäinen TOKOkurssi korkattu!

Tänään päästiin aloittamaan jo kovasti odotettu DogiTiimin tokokurssi!

Oltiin Piitun kanssa jo hyvissä ajoin paikalla ja ehdittiin kävelemään lyhyt lenkki ennen meidän kurssin alkua. Pilvenmäellä kun oltiin, löydettiin Piitun mielestä aina yhtä ihania lantakasoja joka paikasta, nam! Yhdenlainen ihme kyllä taas koettiin, kun Piitu tiputti yhden kikkareen suustaan käskystä! Vau, eikä mulla ollut edes nameja mukana.

Kurssilla oli meidän lisäksi tällä kertaa kaksi muuta koirakkoa. Piitu oli tosi hyvällä tuulella heti kun otin sen autosta. Rauhallinen, hiljainen ja otti kontaktia. Aloitettiinkin kontaktiharjoituksilla, eli itse olin passiivinen ja odotin että koira ottaa itse kontaktia. Käveltiin edestakaisin ja mentiin lähelle ravirataa, jossa joku ravuri oli treenaamassa. Viime kesänä ravurit olivat häiriö Piitulle, mutta tänään se ei ollut niistä moksiskaan. Muutenkin se tosiaan otti ja piti kontaktia hienosti.

Jatkettiin kontaktitreeniä perusasennossa, eli tavoitteena oli että koira tarjoaisi itse perusasentoa ja pitäisi siinä kontaktia. Piitu ei vielä oikein osaa tarjota PA:ta, joten annoin pienen avun ja se tuli sivulle. Vähän jouduttiin taas hakemaan asentoa, oli välillä vino ja välillä liian takana. Perusasennot olivat taas Piitulle kovin kiihdyttäviä ja pientä ääntelyä alkoikin ilmetä. Varsinkin kun otin askelia sivuun ja pyysin korjaamaan asentoa. PA:ssa ollessaan piti kyllä hienosti kontaktia pitkiäkin aikoja. En halunnut hirveästi perusasentoja hinkata, ettei Piitun hyvä vire olisi kadonnut, joten otettiin sitten itsenäisesti vähän seuraamista. Lyhyitä pätkiä ja pari täyskäännöstä. Pipa oli hyvä ja keskittynyt! :)

Sitten siirryttiin lähemmäs muita koiria ja näytettiin meidän istu-maahan -kaukot. Piitu meni maahan nopeasti ja tosi särmästi, mutta ei meinannut nousta istumaan! Näköjään liiat seisomistreenit kostautuivat... Piitu oli tosi epävarma, joko nosti vähän kyynäriä ja jäi kuitenkin matalalle tai sitten nousi seisomaan. Heh, hienosti sitä ollaan pilattu ennen niin vahva liike. :D No, istuminen on tosiaan jäänyt vähemmälle treeneissä viime aikoina, joten nyt palataan taas perusteisiin eli maahan-istu -vaihtoihin. Käsiavun kanssa Piitu nousi vähän paremmin, mutta silloinkin saattoi arpoa seisomisen istumisen sijaan. Käsiapu istumisessa ei muutenkaan ole ehkä Piitulle ihan selkeä juttu, eli se pitää nyt ottaa mukaan jos sitä meinaa käyttää.

Loppuun otettiin parit luoksetulot, niin että Anu piteli Piitua kiinni ja itse kävelin poispäin innostaen vähän lelulla. En kuitenkaan joutunut hetsaamaan hirveästi. Piitu odotti taas nätisti ja tuli kutsusta tosi nopeasti luokse. Aina se vähän himmaa loppua kohden, mutta tänään tuli kuitenkin koko matkan laukalla joka kerta. Palkkasin lelulla ja Piitu oli siitä ihan villinä. Repi ja taisteli niin että itsekin sain hien pintaan! :) Ensimmäisellä kerralla lelu oli Piitun näkösällä, toisella ja kolmannella kerralla taskussa. Leikittiin sitten Piitun kanssa vielä hetki ja käveltiin samalla autolle. Toivottavasti jäi Piitullekin hyvä vire ja fiilis nyt tämän päivän treeneistä! Saatiin vielä hyviä vinkkejä loppuasennon treenaamiseen, se kun on vielä aika vino.

Itse olin oikein tyytyväinen neidin tekemiseen tänään. Häiriötä oli jonkun verran ja Piitu reagoi pari kertaa kun toinen koira teki luoksetuloa. Silloin Pipa olisi halunnut myös singota käskystä toisen luo... Muuten kuitenkin sain aikalailla neidin jakamattoman huomion, hienoa! Niin hassua ajatella, että vuosi sitten samassa paikassa meidän meno oli aikamoista hampaiden kiristelyä... tänään taas treenaaminen oli oikeasti ihan superkivaa! Jotain edistystä siis, jes.

Ei kommentteja: