torstai 17. helmikuuta 2011

Miten saadaan huijattua koira syömään raksut?

Annetaan ne naksuttelupalkkana.

Vieläkään ei ihan mahdu kupoliin miten samat raksut kupissa on "yäk" mutta taskusta tms. annettuna ihan superherkkuja joiden eteen tehdään mitä vaan. Tänään päätin sitten naksutella pienen tauon jälkeen ja Piitu sai purkaa energiaansa ansaitsemalla ruokansa.

Ensin otettiin noutokapulatreeniä. Aloitettiin ihan helpoilla jutuilla koska kapulatreenissä on ollut taas vähän taukoa. Ensin palkkasin ihan nenäkosketuksesta kapulaan, minkä Piitu hiffasi tosi nopeasti. Seuraavaksi vaadin että Piitu avaa suunsa ja ottaa kapulan hampaidensa väliin, mutta nostaa ei vielä tarvinnut. Lopuksi otettiin vielä pari sekunnin pitoa, annoin kapulan Piitun suuhun ja naksautin heti sekunnin päästä. Piitu ottaa kyllä nykykään kapulan jo aika innokkaasti suuhunsa. Aika hieno muutos, vielä kesällä se käänsi päänsä pois jos yritin tarjota sille kapulaa. :)

Sitten taas kaukoja. Maasta ja istumasta seisominen on nopea, wuhuu! Ja tarkka, tänään ei neiti tepastellut yhtään vaan pysyi ihan liimattuna paikallaan vaikka olin vähän kauempana. Otettiin ensin useampi maasta ylös ja takaisin maahan, sitten maasta istumaan. Kuten aina, ekalla kerralla Piitu ei kunnolla kuunnellut käskyä vaan hyppäsi seisomaan. Korjasi kuitenkin tosi nopeasti menemällä istumaan. Piitulla esiintyy tosi paljon juuri tätä, se ei malta kunnolla kuunnella vaan tarjoaa sitä mitä tehtiin viimeksi. Pitää tehdä enemmän vaihtelevaa treeniä ja ottaa asentoja sekalaisessa järjestyksessä. Sama pätee jääviin liikkeisiinkin; sekaisin istumista, maahanmenoa ja pysähtymistä, että neiti oppisi kuuntelemaan eikä arpomaan.

Seisomisesta maahanmenossa kaipaa edelleen pientä käsiapua, mutta parempaan suuntaan ollaan koko ajan menossa. Piitu teki tänään kokonaisuudessaan ihan superit kaukot, olin niin tyytyväinen!

Sitten palauteltiin muistiin kosketusalustaa. Käytin punaista muovista pakasterasian kantta, ensin innostin Piitua heiluttelemalla kantta ja sitten laskin sen maahan. Heti kun Piitu meni tutkimaan sitä, naksautin ja palkkasin. Tosi nopeasti Piitu hiffasi tämänkin ja tökki alustaa nenällään (ja pari kertaa tassulla). Seuraavaksi aletaan yhdistämään alustan koskemiseen joku käskysana.

Koska meidän olohuone on vähän liian pieni alue jäävien treenaamiseen kokonaisuudessaan, otettiin taas vain pysähtymistä ja paikallaan pysymistä. Pystyin liikkumaan aika kauaskin ja kiertämään Piitun ympäri, silti pysyi paikallaan hienosti eikä tullut yhtään eteenpäin edes palkatessa.

Otettiin myös muutamia toistoja perusasentoa sekä luoksetulon loppuasentoa. Molemmissa naksuttelin myös katsekontaktista. Perusasennoista edelleen suunnilleen joka toinen on vino, argh!

Lopuksi Piitu leikki sirkuskoiraa ja treenasi vähän temppuja. Pyörimistä molempiin suuntiin, ryömimistä, peukun tökkäisyä ja lopuksi yritin opettaa Piitulle "kurreasentoa", ns. istumista tassut ilmassa. Viimeksi mainittu kaipaa hiukan treeniä ;) mutta oli ainakin hauskaa!

Loput raksut (+muita herkkuja) jaoin Kongiin ja DogDizzyyn, joiden kanssa Piisami-neiti sai puuhastella vielä treenituokion päätteeksi.

Ei kommentteja: