sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Kakstuhattakymmenen

Pientä katsausta vuoteen 2010, kuvituksena jotain vuoden aikana otettuja sekalaisia kuvia.

Piitu on ensinnäkin pysynyt todella terveenä koko vuoden, mikä on kaikista hienoin juttu! Vuoden 2009 jouluna vaivannut "ihottuma" (ei mikään varsinainen ihottuma, vaan muutama karvaton läiskä jaloissa) ei ole ruuan vaihdon jälkeen enää palannut ja mahavaivatkin on saatu jokseenkin kuriin. Kyllä meillä edelleen löysiä päiviä on, mutta parempaan suuntaan mennään toivottavasti koko ajan!


Piitu, BJ sekä Joonas pelaavat futista keväällä -10.

Harrastuspuolella pääsimme vihdoin tositoimiin keväällä! Maaliskuussa aloitimme DogiTiimin tavoiteellisen tokon peruskurssin, josta jatkoimmekin koko kesän ja alkusyksyn tokokursseilla käymistä joka viikko. Huhtikuussa kävimme Jäljestyksen alkeet-kurssin Piskipalvelussa, josta saimme kipinän jälkiharjoitteluun oikein toden teolla! Toukokuun pidimme taukoa Piitun juoksun takia, mutta kesäkuussa aloitimme vihdoin agilityn alkeiskurssin Anun opissa DogiTiimillä! :) Agilityä jatkettiin yhteensä kolmen kurssin verran ja hurahdettiin molemmat lajiin. Heinäkuussa päästiin suureksi iloksemme mukaan jälki- ja hakurinkiin, jossa treenasimme kivalla porukalla ensin jälkeä ja sitten hakua & esineruutua.

Piitu treenaa keväällä -10.

Kaiken kaikkiaan meillä oli siis tosi kiva ja aktiivinen kesä sekä syksy, harmi vain että lähes kaikki ohjatut treenit ovat nyt tauolla autottomuuden vuoksi. :( Piitusta näkee että sitä rassaa pelkkä lenkkeily ja kotitokoilu, ja niin rassaa kyllä emäntääkin. Pientä valoa tunnelin päähän toivat kuitenkin tokovalmennukset Piskipalvelussa, jossa kävimme talvella muutaman kerran Sannan ja Boriksen kanssa. Nyt valmennuskin on tauolla Piitun talvijuoksun sekä Boriksen tulevan jalkaleikkauksen takia. Toiveissa olisi kuitenkin päästä helmikuun puolella jatkamaan :)

Vuoden aikana Piitu kävi yhdessä virallisessa näyttelyssä, josta saldona EH sekä AVK2 ja parissa mätsärissä, joista ei suurempaa menestystä herunut. Piitun käytös oli kuitenkin jokaisella kerralla moitteetonta, enkä voisi olla ylpeämpi pienestä tytöstäni. :)

Piitu osaa joskus käyttäytyä, heinäkuu -10.

Muutenkin Piitusta kasvoi jotenkin salakavalasti vuoden 2010 aikana kovin fiksu ja helppo piski. Kotona se ei ole tuhonnut mitään, vaikka tilaisuuksia varmasti olisi ollut ja sen yksinolo on muutenkin ottanut ison harppauksen eteenpäin. Vaikka olemme Janin kanssa molemmat nyt päivät poissa, Piitu kömpii yleensä tyytyväisenä sängyn alle nukkumaan ja tulee sieltä pois vasta kun joku tulee kotiin. Aina ei neidin yksinolo ole näin sujunut, joten nyt todella osaa arvostaa tätä huolettomuutta! :) Isoin kiitos tästä taitaa kuulua harrastuksille, mutta ehkäpä myös se herne Piitu-neidin päässä on hiukan kasvanut... ;)

Lekottelua ulkona kesäkuussa -10.

Vesihirviö lempiharrastuksensa parissa.

Remmilenkkeily meillä sujuu myös mukavasti, suurimmaksi osaksi Piitu kävelee joko vierellä namia kerjäten tai remmin päässä nuuskutellen, mutta remmi ei enää kiristy samaan tahtiin kuin ennen! Iso voitto! Toki kaverilenkeillä touhottaminen jatkuu, mutta silloin en itsekään keskity koiraan kuten omilla lenkeillä... Pupuprobleema kytee edelleen, mutta siinäkin ollaan päästy eteenpäin. Remmissä ollessaan Piitu yleensä katsoo intensiivisesti pupun perään, mutta luopuu siitä käskystä eikä enää haikaile sen jälkeen pupun perään. :) Vapaana ei nyt olla kesän jälkeen pupuun törmätty, mutta luulisin että perään Piitu lähtee edelleen ja lujaa.

Frisbee oli kesän hitti!

Tavoitteita en sen kummemmin uskalla kirjata ylös, mutta toiveissa olisi jatkaa samalla linjalla ja pyrkiä tarjoamaan Piitulle mahdollisimman aktiivista ja monipuolista menoa. Muutama näyttely ja luonnetesti kuuluvat myös tulevaisuuden haaveisiin...

3 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Kivaa kun teiltäkin oli taas blogipäivityksiä! Myös täällä aistittavissa pientä turhautumista kun ei päästä treenaamaan milloin mistäkin syystä, mutta toivon todella että helmikuussa oltaisiin sielun ja ruumiin voimissa ja päästäisiin tekemään! Minähän oon ruvennut tuolle puoliskolle puhumaan, että vuokrataan tai ostetaan jostain täältä kyliltä hallitilaa ja tehdään sinne koiratreenihalli... Mahtaisiko sellaiselle olla kysyntää?

Jasmin kirjoitti...

Haha, meidän päivitykset on ollu tauolla koska hukkasin sen piuhan millä saan kamerasta kuvat koneelle... se on kyllä edelleenkin hukassa, harmittaa.

Ja hei! Just tässä viikolla mietin, että jos olisin rikas, rakennuttaisin ison lämpimän hallin jonne tulis toko- sekä agilitypuoli (ja koirien uima-allas!). Toki toi sun suunnitelma kuulostaa aika paljon realistisemmalta... ;) mutta ihan vakavissaan, uskon ja luulen kyllä että sinne olis tulijoita! Me ainaki Piitun kans etunenässä. Jos vakavissaan moista rupeette puuhaamaan, niin ilmoittaudun mukaan talkoisiin!

Ps. Piitu oli vähän loukkaantunut kun kuuli että Boris oli vokotellut TOISTA NAISTA, varsinkin kun Piitu teki juoksujaan, mutta hän on valmis antamaan sen anteeksi. Kunhan Bobo lähtee toivuttuaan juoksemaan esim. koirapuistoon ;)

Sanna kirjoitti...

Kyllä "Fabio" tietää tasan tarkkaan että myös valkealla kaunottarella olis nyt semmoiset ajat menossa, sen verran kiihkeästi se teillepäin vetää ja jää haikailemaan tienhaaroissa :D

Lähde mulle yrityskumppaniksi, eiköhän me jotain järkevää saada aikaan! Ainakin oltais innostuneita. Ja sitten kato puhutaan Anne pitämään sen talvitunnit kaikki siellä hallissa, joo!