torstai 9. kesäkuuta 2011

Merkkiääniä ja putkijarruja

Ollaan vietetty oikeastaan vähän hiljaiseloa pari viimeistä päivää, päivisin on ollut niin tuhottoman kuuma ettei napakettukoira (tai omistajansa) oikein edes viihdy pihalla. Lenkitkin on tehty pääosin klo 22 jälkeen ja kärsitty verenhimoisten hyttysten hyökkäyksistä. ;)

Tänään lähdettiin kuitenkin agitreeneihin. Meidän lisäksi paikalla oli vain Sanna ja Veeti-brassi, joten odottelua ei tullut paljoakaan. Piitu aloitti ensimmäisenä radalla, joka näytti seuraavanlaiselta (nyt jatkamme sarjaa nimeltä "Silmiä hivelevät ratapiirrokset"!):


Koira otettiin vastaan kakkosesteen takaa, tehtiin kolmoselle vekkaus, ennen putkea merkkiääni, vitoselle pakkovalssilla, ennen kutosta valssi ja taas merkkiääni koiralle, sylkkärillä seiskaesteelle, putkeen ja loppusuora 9-11.

Kiva rata! Harjoiteltiin siis merkkiääntä ja putkijarrua, jolla kerrotaan koiralle, että sen pitää kääntyä jo hypätessään. Ensin otettiin vain esteet 2 ja 3 pallon kanssa, jotta saatiin Piitu lukemaan vekkaus oikein. Sitten otettiin kolmonen ja putki, ja harjoiteltiin putkijarrua. Pari kertaa käytin ensin putki-käskyä ja sen jälkeen merkkiääntä, mutta kokeiltiin myös kokonaan ilman käskyä eli pelkällä merkkiäänellä. Hienosti Piitu kyllä meni putkeen vain käsiohjauksella! Tekisi kyllä tosi hyvää tällaiselle äänekkäälle ohjaajalle välillä kokeilla ohjata ihan hipihiljaa... ihan liikaa tulee huudettua kentällä ja turhaan toisteltua käskyjä. Pakkovalssit sujui tänään tosi hyvin, niihin olin supertyytyväinen. Ehdin myös tekemään hyvin valssin ennen seuraavaa estettä, jossa piti taas antaa merkkiääni koiralle, jotta se ei ampuisi suoraan edessä olevaan putkeen.

Sylikäännökset oli tänään aika huonoja. Piitu teki joka kerta yhden ylimääräisen pyörähdyksen kun lähdin kääntämään sitä hypylle. Lisäksi sen vauhti katosi kokonaan. Osaksi kyllä oma vika ja osaksi myös puhtaasti treenin puutetta. Nyt taas sylkkäritreeniä vaikka namikupin kera. :) Loppusuora putkelta eteenpäin oli ok, paitsi että renkaasta Piitu meni ohi joka kerta. Se on vielä vähän jännä juttu maxikorkeudessa. Otettiin siis sitä pari kertaa erikseen, kyllä Piitu sen sitten uskaltaa, mutta vaatii vaan paljon apua ja ohjausta.

Piitu jaksoi hienosti vaikka kentällä oli aika kuuma! Reippaasti teki toistoja ja syöksyi putkiin, mutta muuten eteneminen oli vähän laiskempaa (eli hitaampaa). Mutta ei se haitannut, en itsekään halunnut juosta ihan täpöllä! Aina kun Piitu sai pallon palkakseen, se rallasi sen kanssa hetken pitkin kenttää, mutta meni sitten makoilemaan putken viereen varjoon. :) Tauoilla sillä oli kaulassa viilennyshuivi, mutta kunnon viilennysmantteli täytyy ehdottomasti vielä hankkia! Sitten uskalletaan ehkä jatkossakin treenata vielä.

Veetin vuoron jälkeen päästiin Piitun kanssa vielä tekemään vähän vauvakeinua. Matalan keinun toisessa päässä oli pöytä ja tyyny, eli se ei päässyt tipahtamaan kuin ehkä 20 senttiä. Piitu lähti kiipeämään ihan reippaasti, mutta keskivaiheilla teki stopin. Jouduttiin taas hellän määrätietoisesti houkuttelemaan ja avittamaan se ylös ja kontaktille, jossa sitten pidettiinkin bileet. Tehtiin pari toistoa ja lopetettiin sitten kun saatiin yksi reipas ylösmeno Piitulta. Paaaljon treeniähän se vielä kaipaa, mutta tavoitteena on nyt saada vain hyviä kokemuksia keinusta. Eiköhän se sitten siitä!

Jäähdyttelyt hoidettiin tällä kertaa mummalassa takapihalla BJ:n ja Chicon kanssa. Piitu kävi viilentymässä mm. pelto-ojassa ja olikin sen jälkeen taas kunnon tassu- ja mahapesun tarpeessa. :)

Ei kommentteja: