tiistai 21. kesäkuuta 2011

Estekyhäelmiä

Kävin tänään luovuttamassa verta, joten ei lähdetty enää illalla lenkille rehkimään. Sen sijaan olohuonetokoiltiin.

Tehtiin liikkeestä maahanemeno ja pysähtyminen molemmat kertaalleen. Niissä ei kauheasti ole enää hiomista, joten lähinnä nyt keskityn pitämään niitä yllä. Tarkoitus olisi kyllä ottaa niitä ulkona lelupalkalla, jotta saataisiin sitä sähäkkyyttä mukaan. Nopeita ne ovat kyllä jo nyt, onneksi. :) Luoksetuloja otettiin myös muutama parin-kolmen metrin etäisyydeltä.

Pääsin myös käyttämään vähän luovuuttani, kun pähkäilin mistä saataisiin meille hyppyeste tokohyppyä varten. Lopulta rakensin sellaisen kahdesta koiranruokatynnyristä, imurinvarresta ja kankaasta, jolla sain sen näyttämään kiinteältä. Arvelin kyllä aluksi, että Piitu ei varmastikaan hyppää moisen hökötyksen yli, mutta olin ihan totaalisen väärässä! Neiti ei epäröinyt hetkeäkään, vaan pomppasi heti käskystä yli. Ekalla kerralla kolautti takajalat esteeseen, mutta kun siirryttiin metri taaksepäin ja käskin uudestaan, hyppäsi puhtaasti yli. Liian lyhyt matka ponnistamiseen siis.

Otettiin muutama toisto namikupin kanssa ja lopulta muutama toisto ilman kuppia. Piitu ei epäröinyt vaikka kuppia ei esteen toisella puolella ollutkaan, vaan hyppäsi yhtä reippaasti ja kääntyi hypyn jälkeen odottelemaan että tulen toiselle puolelle. :) Niin pätevä piski! Jaksan edelleen ihmetellä, miten viimeksi ryhmätreeneissä kun hyppyä otettiin, ei Piitu tuntunut tietävän mikä ihme edes on "hyppy"-käsky... Ja nyt tuntuu ettei mitään ongelmaa ole ikinä ollutkaan.

Koska tekemisen intoa oli piskissa runsaasti, hinkattiin sitten vielä kaukoja. Ensin istu-maahan, niin että olin parin metrin päässä. Ensin palkkasin jokaisesta asennonvaihdosta, sitten ketjutin ensin kaksi liikettä putkeen ja lopulta neljä. Yhden kerran Piitu nousi istumaan niin että sen peppu nousi maasta, mutta muut puhtaasti.

Ylös-maahan -toistoja tehtiin taas niin, että olin ihan koiran vieressä ja ohjasin namikädellä. Palataan nyt vähän taaksepäin ylös nousemisessa, koska Piitu liikkuu siinä niin herkästi eteen jos olen kauempana. Nouseminen on kyllä nopea ja innokas, mutta tosiaan parempi lakata ahnehtimasta ja tehdä pohjatyö kunnolla. Samoin koitan olla erityisen tarkkana, ettei Piitu liikkuisi minnekään mennessään seisomasta maahan. Nyt se liikkuu vähän sivuille tai tänään jopa taaksepäin. Se ei muutenkaan mene maahan niin hissimäisesti kuin toivoisin, vaan asettelee jalkojaan mennessään maahan.

Istu-ylös on eniten vaiheessa tällä hetkellä... mietin vieläkin, millä tekniikalla haluan Piitun nousevan istumasta seisomaan ja mikä olisi fiksuin tapa opettaa se. Jos käskytän samalla "ylös"-käskyllä kuin maasta ylös nousemisessa, Piitu nousee eteenpäin. Eli luultavasti tähän ihan oma käskysana ja eri tekniikka. Koitin muutaman kerran namikädellä saada Piitun nousemaan käyttämällä vain takajalkojansa. Eli etutassut pysyvät kuin liimattuina paikallaan, mutta takapää nousee. Meni oikein hyvin, mutta lisää treeniä kaipaa toki.

Ihan loppuun tehtiin vielä häiriötreeniä, eli heittelin lattialle leluja, patukan, furminaatorin jne. ja pyysin Piitua kulkemaan mukana niiden välistä. En pyytänyt varsinaisesti seuraamaan, mutta edellytin katsekontaktia. Lelut vähän kiinnostivat ensimmäisella kerralla, mutta kun huomautin, kontakti pysyi hienosti. Pari kertaa kuljettiin suoraa esineradan läpi, sitten vähän mutkiteltiin ja lopuksi tehtiin pari pysähdystä lelujen eteen. Hienosti meni, seuraavaksi nämäkin treenit pitäisi sitten siirtää ulos. Siellä ne muuttuvat kyllä taas haastavimmiksi... sisällä meillä pyörii leluja lattialla joka päivä, joten eivät ne ole kovinkaan erikoinen häiriö. ;)

Ei kommentteja: