tiistai 5. lokakuuta 2010

Vanhoja treenauksia

Torstaina 23.9. oli kolmanneksi viimeinen kurssikerta agilityä. Tehtiin aikas kivaa rataa, jossa oli taas mukana pituus ja kepit. Pituus meni taas ongelmitta, eli ei ole enää outo este Piitulle. Muutenkin alussa Piitulaisella oli energiaa ja vauhtia vaikka muillekin jakaa! Neiti painoi menemään ja teki pari ylimääräistä kunniakierrostakin... Ihanaa kyllä, tuntuu piski tykkäävän agilitystä kun noin ilottelee kentällä. Pitäisi nyt vaan muistaa aina aina aina palkata vaikka ei ihan putkeen menisikään, jotta pysyisi tuo ihana into. Hallittavuus tulee sitten toivottavasti kokemuksen myötä ;) Päästiin myös ottamaan puomi muutamaan otteeseen. Ihan hyvin sekin sujuu, Piitu tosiaan pikkaisen himmaa vauhtia alastulossa ennen kontaktia. Tosin nyt täytyy vähän alkaa kiinnittämään huomiota myös kontaktiin ylösmenossa, sillä Piitu ottaa nykyisin aika pitkän loikan ja kontakti voi olla vähän siinä ja siinä... Treenien jälkeen Piitu pääsi vielä riehumaan iltapainit BJ:n ja Chicon kanssa kun käytiin palauttamassa auto.

Viime torstaina ei ollut treenejä ollenkaan, mitä tämä lahopäinen ohjaaja ei tietenkään muistanut. Treenattiin kuitenkin puomia kun kerran kentälle oltiin ajettu (ja käynnistelty laina-autoa 10 minuuttia, argh) ja käytiin pienellä lenkillä lähimetsässä. Piitu oli kuitenkin hihnassa koko ajan, en uskaltanut vieraassa metsässä päästää vapaaksi pupujen takia. Lopuksi heitin vielä Piitulle kahta palloa niin, että kun se haki pallon, heitin toisen pallon ihan toiseen päähän kenttää. Tuli vähän siis juostua :) "Jäähdyttelyksi" mentiin vielä koirapuistoon BJ:n kanssa.

Muista treeneistä on nyt tullut vähän taukoa, kun eräs asia on vienyt lähes kaiken vapaa-ajan mitä töiltä jää. Ollaan vaan keskitytty lähinnä lenkkeilyyn, eikä olla stressattu treenaamisesta. Nyt urakka alkaa onneksi olemaan jo takanapäin! Sunnuntaina käytiin kyllä vähän ottamassa tokoa pihalla ja Piitu oli tosi hyvällä tuulella. Otettiin jääviä liikkeitä ja kaukoja lelulla sekä vähän seuraamista. Jäävissä isoin ongelma on vieläkin se pysähtyminen, mutta katsotaan jos nyt lelun kanssa päästäisiin taas vähän eteenpäin. Maahan ja istu on molemmat hyviä, istuminen ehkä vähän hidas välillä. Loppuun vielä lyhyt paikallaanmakuu, mikä sujui myös hyvin.

Agilityä silmälläpitäen treenattiin myös puun kiertämistä eri puolilta. Muutaman toiston jälkeen alkoi sujumaan jo vauhdikkaammin, mutta pitää silti ehtiä tekemään tätä harjoitusta vielä lisää, jotta saadaan sitten kiertoihin varmuutta myös kentällä!

Tänään illalla suuntana olisi hakumetsä, mikäli laina-auto ei petä...

Ei kommentteja: