lauantai 9. lokakuuta 2010

Agilityä ja yövieraita

Viime torstaina mentiin taas palelemaan agilitykentälle. Kummasti siinä ehtii tunnin odottelemisen aikana kangistua ;) vaikka tosi kivaa ja mielenkiintoista onkin seurata muiden koirakoiden treenejä. Ja kylmyys kyllä helpottaa heti kun pääsee radalle Piitun kanssa, nytkin taas treenien lopuksi sai oikein puuskuttaa...

Tehtiin taas ratatreeniä, esteiden lisäksi oli suora putki, pituus, keinu ja kepit. Ongelmia aiheutti kohta, jossa Piitun olisi pitänyt irrota jokunen metri ja hypätä este, jolloin olisin itse ehtinyt vasemmalle ottamaan vastaan pituuden takaa. No, ei irronnut Piitu ei... pallon kanssa kyllä ja oikein reippaasti, mutta heti kun pallo meni piiloon ei tahtonut lähteä. Tarvittaisiin niin paljon tota irtoamistreeniä.

Treenien loppuun saatiin jäädä vielä treenaamaan keppejä ja keinua. Ensin keinulle nousemista, niin että keinu oli tuettuna siivekkeen päällä eikä siis keinunut. Piitu nousi ihan reippaasti toiseen päähän asti, mutta pääsi yhden kerran hyppäämään alas ennenkuin ehdittiin nostaa se pois. Seuraavaksi totuteltiin keinun päästämään ääneen, niin että Piitu hyppäsi melkein keskelle keinua ja tuli namin perässä sen alas. Tätä ollaan tehty viimeksi alkeiskurssilla ja silloin Piitu hieman arasteli, kuten nytkin aluksi. Monen toiston ja valtavan nakkimäärän jälkeen alkoi kuitenkin sujua!

Kepit otettiin moneen kertaan ja molempiin suuntiin nakkipalojen kanssa. Piitu pujottelee tosi hyvin ja nopeasti, kunhan itse vain maltan "vetää" sen tarpeeksi pitkälle ennenkun vaihdan namikäden toiseen väliin. Heti kun itse löysin oikean rytmin vetämiseen, sujui pujottelukin paljon paremmin. Lisää treeniä vaan kaipaa! Lopuksi alkoi olla jo niin pimeää, että hyvä kun eteensä näki. Piitu sai ansaitusti isot kehut, koska teki töitä varsinkin loppupuoliskolla tosi intensiivisesti kun harjoiteltiin keinua ja keppejä. Anulle iso kiitos kun saatiin jäädä vielä treenailemaan! :))

Tänään Piitulla on jännä päivä, sillä Emma ja Edi ovat meillä hoidossa yön yli! Ollaan käyty jo koirapuistossa riehumassa, syöty hurjasti luita ja possunkorvia, ja nyt koko kolmikko makaa lattialla rauhallisina. :) Toivottavasti yö sujuu yhtä mukavissa merkeissä!

Ei kommentteja: