tiistai 19. lokakuuta 2010

Jotain pientä

Viime torstaina käytiin viimeisessä DogiTiimin agilityssä tämän syksyn osalta. Tehtiin tosi pitkää rataa kahdessa eri pätkässä. Radalla oli taas kepit, jotka tietysti aina vähän katkaisee meidän vauhtia, kun Piitu ei niitä vielä yksin osaa. Tällä kertaa Piitu haki kyllä putkiin tosi hienosti, ei paljoa tarvinnut työntää niiden suuntaan ;) kyllähän se neiti niitä suoritti pari kertaa ominkin päin... putkihullu siis edelleen.

Varsinkin radan toinen osuus aiheutti vähän vaikeuksia, en millään ehtinyt paina rataa mieleeni. Piitu pysyi ihan kivasti näpeissä, kuunteli ja katsoi ohjausta hienosti - ja sitten en itse tiedä mihin mennään! Höh. Piituun sai siis olla tyytyväinen, toivottavasti päästään pian uudestaan agiliitämään!

Eilen tehtiin taas vähän jälkeä. Ensin yksi makkararuutu nenänherättelyksi ja sitten yksi noin 15-metrinen tarkkuusjälki nurmikolle. Jäljellä oli koiranruokaa melkein joka askeleella, paitsi viimeiset noin kaksi metriä oli ilman. Jäljen päässä oli sitten loput ruuat. Tarkoituksena oli tosiaan keskittyä nyt siihen että Piitu ajaisi jäljen nenä maassa ja rauhallista vauhtia. Ja Piitu kyllä yllätti! Lähti rauhassa ja söi melkein kaikki namit jäljeltä. Vauhtia oli oikeinkin sopivasti, eikä nenä noussut kertaakaan ylös tai lähtenyt harhailemaan! Lopun namittomassa kohdassa vauhti sitten kiihtyi, mutta Piitu kesti hienosti pienen pidätteen liinasta, eikä nostanut päätä ylös tms. :) Mentiin siis loppuun asti rauhassa. Olin tosi tyytyväinen!

Tänään olisi suunnitelmissa käydä jäljellä uudestaan. Pitäisi nyt vaan rohkeasti alkaa pidentämään jäljen pituutta...

Ei kommentteja: