tiistai 5. heinäkuuta 2011

PK-aktivoitumista

Tänään otettiin pitkästä aikaa pk-treenit ihkussa bortsuseurassa! Aloitettiin kentällä tottiksella. Piitu oli ensin paikallamakuussa, kun Anu treenasi Divan kanssa. Piitu pysyi paikallaan hyvin ja oli yllättävän rauhallinen. Mitään vinkumista ei esiintynyt, vähän maan haistelua kylläkin ja se katsoi aika paljon mitä Diva teki. Parasta oli kuitenkin kun Diva teki luoksetulon; Piitu katsoi tosi intensiivisesti ja nojasi ihan hippasen eteenpäin, mutta ei onneksi sen enempää näyttänyt lähdön merkkejä. :) Kävinkin vapauttamassa heti sen jälkeen!

Sitten Diva meni vuorostaan paikkamakuuseen ja oli Piitun vuoro tottistella. Tehtiin ensin BH-kokeen seuraamiskaaviota ja yksi luoksetulo pk-tyyliin, eli ensin liikkeestä maahan ja siitä kutsu luokse. Seuraaminen oli tänään ilahduttavan hyvää, ainoastaan kun ohitettiin paikallaan makavaa Diva, olisi Piitu halunnut mennä sen luokse. Onneksi toinen oli pätevä eikä edes katsonut päin. ;) Muuten kyllä meni hyvin, vaikka otettiin tosi pitkä pätkä! Ei sentään ihan koko kaaviota, mutta normiseuraamista, täyskäännökset, hidas kävely, juoksu ja käännös oikealle. Luoksetulossa siis ensin seuruutin, josta maahan (meni nopeasti ja virheettömästi), jatkoin itse matkaa ja käännyin ympäri. Piitu tuli kutsusta täysillä ja sai palkaksi juosta patukkaan kiinni. Hienosti meni ja Piitu oli oikein mukavalla tuulella!

Kentältä suunnattiin sitten metsään tallomaan esineruutua. Tehtiin pitkä, mutta normaalia vähän kapeampi ruutu. Ruudussa aloitti ensin Maya, sitten Piitu ja viimeiseksi Diva. Otettiin kaikille kohtuu helpot harjoitukset, eli toinen vei esineen ruutuun, huusi koiraa nimeltä ja heitti esineen maahan. Piitulle valittiin esineeksi vinkuva putki, koska meidän täytyy vielä treenata erilaisten esineiden nostelua. En usko, että Piitu vielä toisi esim. villasukan tai jonkun muun "ei-lelun". Siispä ensin hetsattiin vinkuvalla putkella ja saatiin Piitu kiinnostumaan siitä. Kun Anu vei esinettä, hetsasin samalla Piitua vähän sanallisesti ja sainkin sen jo vähän nykimään innoissaan. Käskyn jälkeen se painui täysillä ruutuun matalana kuin kettu ja teki ihan loistavasti töitä! Hetken pyöri takana, mutta löysi esineen ja lähti tuomaan sitä mulle.

Olin niin älyttömän iloinen ja ylpeä neidistä. Se on ottanut esineitä viimeksi viime kesänä ja nyt teki ihan loistavan piston! Paljon hommaa on tietty vielä että saadaan erilaiset esineet kiinnostaviksi ja että P haluaa ottaa ne suuhun/kantaa niitä. Nyt oli helppoa, koska kaikki vinkuva saa Piitun ihan liekkeihin. :) Olin myös positiivisesti yllättynyt että nenä ei vienyt riistalle tänään, vaan se todella teki töitä ja etsi esineen. Jes, hienoa! Kaikki koirat tekivät vain yhden toiston, koska kaikki olivat niin päteviä. :)

Treenien jälkeen oli kyllä hyvä fiilis, vaikka hyttyset meinasivatkin viedä metsässä hengen. Ikinä en ole nähnyt niin paljon hyttysiä yhtä aikaa! Silti tuli kyllä taas muistettua kuinka kivaa tuolla metsässä onkaan rymytä. :) Tahdon taas jäljelle ja hakutreeneihin! Ja kotona täytyy nyt alkaa treenaamaan erilaisten esineiden nostamista ja kantamista. Siinäpä sitä riittää haastetta...

Ei kommentteja: