torstai 14. heinäkuuta 2011

Makuu ei maistu

Tänään käytiin ottamassa päivällä treenit pihalla.

Alkuun tehtiin pitkästä aikaa ruutua. Ensin vietiin yhdessä pallo ruutuun ja hetsasin sillä hetken Piitua. Sitten kutsuin Piitun mukaan ja lähdettiin yhdessä pois ruudusta, noin kymmenen metrin päähän. Ensimmäisellä lähetyskerralla Piitu lähti heti käskystä laukalla, mutta jostain syystä seuraavilla toistoilla se tarvitsi vielä käsiavun. Käskystä se nytkähti eteenpäin, mutta kääntyi kuitenkin katsomaan mua, eli selkeästi epäröi mitä käsky mahtoi tarkoittaa. Käsiavulla lähti hienosti ja lujaa.

Muutaman kerran vein Piitun ruutuun ja jätin sen seisomaan sinne, kävelin noin kymmenen metrin päähän ja käskin sieltä maahan. Joka kerta tippui hienosti, ilman käsiapuja!

Sitten siirryttiin jääviin, joita otettiin pallopalkalla. Maahanmenot hyviä, mutta seisomisessa oli selkeästi vähän epäröintiä. Piitu ei pysähtynyt yhtä skarpisti kuin yleensä, vaan otti vielä pari varovaista askelta käskynkin jälkeen. Palauteltiin sitten vähän käsiavun kanssa muistiin mitä pysähtymiskäsky taas tarkoittaakaan... Saatiin kyllä aikaiseksi nappisuoritus sitten loppuun, mutta selkeästi nyt saa taas ottaa tuon liikkeestä pysähtymisen mukaan treeneihin.

Muutama eteenmenokin tehtiin ruokakupille, etäisyyttä oli taas se noin kymmenisen metriä. Piitulla oli vauhtia sopivasti, ei moitittavaa. :)

Paikallamakuu sitten taas... Äääääh. Ensimmäinen oli erittäin ok, jätin neidin makaamaan varjoon koska oli kuuma. Piitu läähätti koko ajan, ja pyöritteli vähän päätänsä, mutta oli muuten tosi rauhallinen eikä noussut koko aikana. Toisella kerralla taas oli ihan rauhallinen lähes koko ajan, KUNNES jossain vaiheessa vain nousi. Ei piippaamista, ei mitään, mutta nousipa silti. Palautin parin ärräpään kanssa Piitun paikalleen, ja makuutin vielä hetken. Kyllähän se sitten pysyi ja piti vielä kontaktia tiiviisti koko ajan.

Jonkinnäköinen ns. kurinpalautus lienee nyt paikallaan paikkamakuuta ajatellen. Ilmiselvästi Piitun mielestä paikallamakuusta voi nousta sitten kun sitä alkaa makoilu tylsyttää. Eli nyt tehotreenissä paikallamakuu ja se, että se on ehdoton.

Loppuun otettiin vielä lyhyt seuraamispätkä viimeisillä taskusta löytyneillä nameilla. Tehtiin iso neliö, eli neljä vasemmalle käännöstä muutaman metrin välein. Piitu oli ihan hyvä, eikä jäänyt juurikaan jälkeen käännöksissä. Töitä se vaatii kyllä vieläkin, että Piitu osaa kääntyä vasemmalle, enkä joudu törmäämään siihen.

Paikallamakuuta lukuunottamatta ihan hyvät treenit siis, Piitu oli mukavan oloinen ja tuli koko ajan pyytämään multa lisää tekemistä. :)

Ei kommentteja: