maanantai 24. toukokuuta 2010

Pitkästä aikaa ohjattua TOKOa

Tänään päästiin siis ensimmäistä kertaa juoksujen jälkeen DogiTiimin tokoon! Ilma oli melko järkyttävä, satoi ja tuuli välillä vaakasuoraan ja viima oli kylmä. Meitä ei todellakaan ole Piisamin kanssa tehty sokerista, mutta tunnin treenaamisen jälkeen oli kyllä tosi kohmeinen olo ja jalat tärisivät koko ajomatkan kotiin. Kaiken lisäksi olin tulomatkalla ajanut jossain vaiheessa naulaan/ruuviin ja rengas tyhjeni pihisten. Onneksi treenikaveri ystävällisesti huomautti tästä, itse en olisi varmastikaan huomannut mitään. Huoh, mitä huonoa onnea. :( Onneksi Marko pääsi pelastamaan meidät ja tuli vielä iltayhdeksän maissa vaihtamaan rengasta, jonka jälkeen päästiin siis jalat täristen ajamaan kotiin. Onneksi treenit menivät sentään aika hyvin...

Tällä kertaa meidän lisäksi oli vain yksi koirakko, mikä oli ihan sopiva häiriö näin tauon jälkeen. :) Tehtiin kaikki alokasluokan liikkeet hyppyä lukuunottamatta, helpotettuina tietty. Piitu sai mennä ensin. Aloitettiin perusasennoilla, mitkä Piitu teki ihan pätevästi. Treenit ovat selkeästi teettäneet tulosta! Hakee tosi kivasti ja innokaasti viereen, ja tulee hienosti ihan lähelle. Sitten otettiin parin askeleen seuraamista namilla imuttaen, kääntymiset oikealle ja vasemmalle, sekä Piitun ensimmäinen täyskäännös. Meni tosi hienosti ja Piitu saikin kehuja takapäänsä käytöstä. :)

Sitten otettiin lyhyesti liikkeestä seisominen. Piituhan ei vielä osaa ihan täysin tätä, treenataan vasta. Saatiin kuitenkin hyviä neuvoja tähänkin, kannattaa palkata koira työntämällä nami sen nenän eteen (ja vaikka "pakottamalla" sitä ottamaan pari askelta taaksepäin) ja samalla kääntyä koira eteen. Näin koira pysähtyy, mutta ohjaaja jatkaa ikäänkuin matkaansa. Koiralle tulee myös selkeä mielikuva, että tässä ei liikuta yhtään eteenpäin. Sitten liikkeestä maahan. Piitulla ei mitään ongelmia, maahanmeno on aina ollut Piitulla tosi vahva ja on sitä edelleen. :) Pysyi myös hienosti paikallaan vaikka otin askelia eteenpäin.

Luoksetulossa Piitu odotti taas tosi hienosti paikallaan ja tuli supervauhdikkaasti luokse kutsusta. Tätäkin ollaan treenattu tosi ahkerasti ja se näkyy; Piitu ei enää yritä ennakoida ja sännätä luokse ennen kutsua. Kaksin kun treenataan pidän usein melko pitkän tauon ennen kuin kutsun luokse ja Piitu on kyllä oppinut nöpöttämään paikallaan. :) On myös aina niin ihanan vauhdikas! Harjoiteltiin myös luoksetulon loppuasentoa (meillä Piitu tulee ensin eteen) lyhyemmästä matkasta ja tästäkin saatiin kehuja (treenattu ollaan tätäkin ahkerasti ;)). Piitu tulee jo kivasti eteen ja aika lähelle, vielä hippasen voisi kuitenkin tiivistää.

Nämä ylläolevat tehtiin siis yksi koira kerrallaan ja lopuksi otettiin molemmat yhtä aikaa kentälle. Piitulle ja toiselle nartulle tuli jostain yhtäkkiä sanomista ja siinä sitten hetki haukuttiin puolin ja toisin. :S Aina vähän kummastuttaa tuollaiset tilanteet, mutta selväksi on käynyt ettei Piitu kyllä epäröi puolustaa itseään. Typystä on tullut aikamoinen pippuri, joten pitää olla tarkkana tuollaisissa tilanteissa. Onneksi Piitu rauhoittui nopeasti ja päästiin sitten tekemään ryhmäliikkeet.

Otettiin ensin luoksepäästävyys, jossa Anu kävi vuorotellen molempien koirien luona tarkastamassa hampaat. Piitu nousi ekalla keralla ylös ja oli menossa moikkaamaan Anua, mutta Anu kääntyi heti takaisin ja tuli uudestaan. Nyt pysyi pylly maassa ja hampaatkin taidettiin saada katsottua! Tähän tarvitaan kuitenkin lisää treeniä.

Lopuksi sitten vielä paikalla makaaminen. Saatiin itse päättää etäisyys koirasta ja makuullaolon aika, meillä ne olivat remmin mitta koirasta ja aika taisi olla lähemmäs 30 sekuntia. Piitu oli tosi hieno, katseli vähän parin metrin päässä olevaa toista koiraa, mutta ei kuitenkaan näyttänyt mitään merkkejä että olisi noussut! Loppua kohden otti enemmän kontaktia eikä enää vilkuillut sivulle, jes!

Tämänpäiväisiin treeneihin sai olla kyllä tosi tyytyväinen :) vähän jänskätti miten Piitu mahtaa toimia pienen tauon jälkeen, mutta hyvin se meni. Tästä jatketaan taas huomenna ahkerasti omatoimisten treenien merkeissä!

Ei kommentteja: