lauantai 1. toukokuuta 2010

Jälkeä ja juoksua

Tänään päästiin taas jäljestämään!

Tein Piitulle pisimmän tähän mennessä, ehkä noin 10-metrisen jäljen (emäntä on muuten tosi hyvä arvioimaan pituuksia...), joka kaarsi vähän oikealle mutta oli pääosin suora. Keppejä ei jäljellä ollut, pari lihapullaa jäljen alussa ja loput pakasterasiassa kaadolla. Jälki ei kauaa ehtinyt vanhentua, vaan ajettiin se jo vartin päästä.

Jäljelle lähtö alkoi tosi onnistuneesti, kun Piitu varasti valjaiden laitossa metsään, jäljesti oma-aloitteisesti jäljen alkuun ja kävi syömässä lihapullat! :D Että intoa tosiaan riittää, harmi vaan että se ohjaaja puuttui vauhdista. Onneksi Piitu tuli ihan kiltisti takaisin ja saatiin valjaat päälle, josta päästiin sitten yhdessä ja hallitusti siirtymään jälkipaikalle. Olin tosiaan suunnitellut laittavani lihapullia muutaman jäljen alkuun, jotta saataisiin Piipun nenä heti maahan. No, eihän Pippuri niitä kaivannut! Lähti heti nenä maassa (ehdin vaan huikata "jälki!" kun oli jo edennyt metrin) jäljestämään oikein määrätietoisesti.

Ja Piitu oli H-I-E-N-O! Ehdottomasti parasta työskentelyä tähän mennessä; varmaa ja keskittynyttä, mutta myös sujuvaa ja sopivan vauhdikasta. Nenä pysyi koko matkan maassa eikä Piitu harhautunut jäljeltä kertaakaan. Oli kyllä ihan mahtavaa katsoa typyn jäljestystä tänään! Tästä vaan taas rohkeasti pidentämään jäljen pituutta, nytkin Piitu olisi ihan mieluusti vielä jatkanut hommia. No, toisaalta jää ainakin hyvä fiilis jäljestämisestä, kun lopetetaan aina kun on kivaa :)

Ollaan myös tokoiltu joka päivä, välillä vähän enemmän ja välillä vähemmän. Pääasiassa ollaan nyt hinkattu perusasentoa ja parin askeleen seuraamisia. Piitu on tokoillut ihan mukavasti, ilman häiriöta kun ollaan lähinnä treenattu... mutta sentään ulkona, jossa on kuitenkin ohikulkevia ihmisiä, lintuja, tuoksuja yms! Ollaan myös koitettu ottaa mahdollisimman usein näyttelytreeniä, lähinnä seisomista. Helatorstaina olisi ekat mätsärit, joihin Piitun olisi tarkoitus mennä... hui! Eipä sieltä lähdetä mitään sijoituksia hakemaan, lähinnä vaan että näkisi miten typy käyttäytyy sellaisessa ihmis- ja koirahulinassa, ja tietysti sitä häiriötä mennään harjoittelemaan. Jostain se on pakko aloittaa!

Ja aloittamisesta puheenollen, nyt on Piitu ilmoitettu kesäkuussa alkavalle agilityn alkeiskurssille! Jipii, ei millään malttaisi odottaa :)

Ohjatut tokotreenit meillä jäävät valitettavasti hetkeksi tauolle, sillä nyt ne juoksut alkoivat. Aika lailla samoihin aikoihin kuin viime vuonnakin, eli huhti-toukokuun vaihteessa. Tarkka tyttö :)

Ei kommentteja: