maanantai 7. toukokuuta 2012

Alkeisagilityä ja yleistä agikuumeilua

Aloitettiin Ninjan kanssa viime viikolla kauan odotettu alkeisagikurssi! Käydään nyt siis alkeiskurssia kaksi kertaa viikossa (keskiviikkoisin ja torstaisin), jonka jälkeen kurssilaisista olisi ilmeisesti ja toivottavasti tarkoitus muodostaa vakituinen treeniryhmä. Ninjallahan on toki ikää se 9kk tällä hetkellä, eli se ei juurikaan esteitä hypi, mutta opiskelee tekniikkaa, kiertää siivekkeitä, harjoittelee keppejä jne. En tahdo rikkoa koiraani, mutta toivoisin saavani siitä kisakaverin mahdollisimman pian kun kisaikä tulee täyteen. :) Siksi koitetaan nyt saada perusteet eli tekniikka ja hallinta radalla kuntoon, kyllä se koira hyppiä osaa kun tulee aika nostaa esteiden rimat ylös.

Ensimmäisellä kerralla jännitin kuinka nopeasti koira voi kadota horisonttiin kun sen päästää kentällä vapaaksi. No eihän se Ninja minnekään kadonnut! Ensimmäisenä harjoituksena treenattiin ihan siivekkeiden välistä juoksemista ja sen jälkeen niiden kiertämistä kahdeksikon muodossa. Ninjalla paikallaan odottaminen on vielä vähän hakusessa, joten kouluttaja avusti pitämällä remmistä kiinni kun itse kävelin esteen toiselle puolelle. Kahdeksikon kiertäminen sujui ihan mielettömän hyvin, Ninja kiersi kuin vanha tekijä vaikka ei ole ikinä ottanut edes puunkiertoja aikaisemmin!

Sitten päästiinkin siihen huippujuttuun, eli putkeen. Tämä oli Ninjan elämän toinen kerta kun se teki putkea ja ihan ekalla kerralla se vaati hieman maanittelua, mutta sen jälkeen se oli menoa se. Putki levitettiin täyteen pituuteensa ja Ninja meni putkeen ihan puhtaasti ohjaamalla, eli sitä ei tarvinnut pannasta ohjailla tai mitään muuta. Se myös juoksi putken niin pirun nopeasti, että ehti ulos sieltä ennenkuin itse pääsin putken päähän asti ja juoksin sen päälle monta kertaa! Hemmetti, luulin että Piitu tekee nopeat putket.

Toisella treenikerralla aloitettiin kertaamalla viime kerran treenit, eli otettiin muutaman kerran estettä sekä putkea. Tällä kertaa Ninjakin jo malttoi odotella esteen takana suurimman osan aikaa. Otettiin myös muutama irtoaminen esteen yli namikupille. Putki sujui samaan tahtiin kuin edellisellä kerrallakin.

Uusina asioina opiskeltiin sitten keppejä, muuria ja pöytää. Ninja oli ihan mielettömän innokas pieni koululainen, jossain vaiheessa kouluttaja totesikin että "sitä kiinnostaa vain se missä sä menet ja mitä sä haluat että se tekee!". Ja niin se kyllä oli, Ninja ei kertaakaan edes vilkaissut parkkipaikalle päin missä muut ohjaajat odottivat vuoroaan tai muutenkaan lähtenyt hillumaan minnekään. Se vaan treenasi aksaa mun kanssa ihan sikapätevänä ja innokkaana. :) Lopuksi riehuttiin vielä narupallon kanssa, jotta treeneistä jäisi ihan superhyvä mieli!

Hieno tyttö ja hieno alku agilityuralle! Toivon niin koko sydämestäni, että Ninja säilyttää tämän ihanan innon ja motivaation treenata mun kanssa

Alkeiskurssi on tuonut mukanaan myös valtavan kaipuun tehdä vähän pidempiä aksaratoja... toivottavasti päästään Piitunkin kanssa mahdollisimman pian taas liitämään kentälle, kuume on ihan huippulukemissaan! Luulen, että myös pieni valkee odottaa kesän ekoja aksatreenjä innolla. <3

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heips! Kiva lukea teidän kuulumisia täältä!
Meillä on myös tänään luvassa agilityä, saas nähdä miten menee ;)
Aurinkoista kesän odotusta teille!
Terv. Niina&Nala

Jasmin kirjoitti...

Toivottavasti oli hyvät agitreenit! Nalalle kans oma blogi pystyyn, hop hop :) Toivottavasti nähdään montulla!