sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Edessä uusi vuosi


Meidän uusi vuosi vaihtui rauhallisissa merkeissä kotosalla, käytiin jo päivällä ihanalla pitkällä metsälenkillä lumisessa (ja aurinkoisessa!) metsässä koko perheen kesken. Illalla koirat lepäilivät ja söivät herkkuja, Ninja pöhähti muutamalle paukulle mutta ei ollut missään vaiheessa peloissaan. Ulkona käytiin kerran alkuillasta ja seuraavan kerran kahden maissa yöllä, jolloin paukkui vielä vähän, mutta silloinkaan koirat eivät ääniin reagoineet. Hyvä niin!

Tärkein tavoite vuodelle 2012 on pitää koirat terveinä ja onnellisina! Toiset tavoitteet ovat tietysti harrastuspuolella: Piitun kanssa tavoitteena on harrastaa läpi vuoden mahdollisimman monipuolisesti ja hyvällä fiiliksellä. Tokon alokasluokassa olisi hieno startata kesän aikana ja mahdollisesti aloittaa kisaura myös agilityssä. Piitun pitäisi myös päästä rymyämään metsään useammin, eli kesällä koitetaan päästä johonkin hakuryhmään sekä treenata jälkeä itsenäisesti. Ninjan kanssa käydään toivottavasti muutamassa näyttelyssä ja aloitellaan harrastusuraa tokossa ja agilityssä. Kesällä ajetaan toivon mukaan ahkerasti jälkiä ja mikä ettei myös kokeillaan hakua. Kisaikä maastojuoksuihin ei tämän vuoden aikana vielä täyty, mutta sitä ajatellen koitetaan rakentaa ja ylläpitää hyvää lihas- ja kestävyyskuntoa, jotta kisaaminen olisi tulevaisuudessa mahdollista.

Ohjaaja itse koittaa kuitenkin pitää stressitason minimissään eikä ottaa harrastuksia liian vakavasti. :) Koitetaan nauttia näistä yhteisista hetkistä ihanien koirien kanssa ja pitää hauskaa. Tulokset ovat suuri plussa, mutta niitä ei haeta verenmaku suussa.

Loppuun vielä muutamia kuvia vuoden viimeiseltä metsälenkiltä! Piitu pääsi samaisella lenkillä tekemään myös yhden hakupiston, kun Jani meni piiloon (etäisyyttä en osaa arvioida, mutta kauas) ja lähetin Piitun "keskilinjalta" eli polulta etsimään. Neiti lähti kuin tykin suusta nenä ylhäällä (!) ja hetken päästä löysi upeasti Janin piilosta! Itse en tätä nähnyt, en todellakaan pysy Piitun perässä kun se lähtee täpöllä, mutta kuulin Janin kehut Piitulle. :) Hirveä kuume päästä treenaamaan hakua!

Piitu lähdössä taas lentoon!










My monkey man!

Namikerjuulla.

Ei kommentteja: